CSM explică de ce nu a mai avut loc întâlnirea cu ministrul Justiției

CSM explică de ce nu a mai avut loc întâlnirea cu ministrul Justiției

Cinci judecătoare de la CSM au solicitat organizarea unei întâlniri a Secției pentru judecători cu ministrul Tudorel Toader, pentru a discuta despre proiectul de modificare a legilor Justiției, însă președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a decis că dialogul trebuie să aibă loc în plenul acestui for.

Judecătoarele Simona Marc, Lia Savonea, Nicoleta Țînț, Gabriela Baltag și Evelina Oprina au solicitat președintelui CSM, Mariana Ghena, să accepte organizarea, joi, a unei întâlniri a Secției pentru judecători cu Tudorel Toader, la sediul Consiliului, după ce ministrul Justiției și-a exprimat deja disponibilitatea de a participa la această întâlnire.

"S-a invocat necesitatea menținerii unui dialog inter-instituțional pentru armonizarea viziunii inițiatorului proiectului de act normativ vizând legile Justiției cu observațiile judecătorilor", arată CSM.

Potrivit CSM, Mariana Ghena a apreciat că acest dialog trebuie să implice întregul organism al Consiliului și nu doar Secția pentru judecători, în condițiile în care avizul asupra proiectului a fost consecința exprimării votului în plenul CSM.

În consecință, întâlnirea dintre membrii Secției pentru judecători a CSM și ministrul Justiției nu a mai avut loc.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”