CSM: Nu putem accepta excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor amendamente la legislaţia penală

CSM: Nu putem accepta excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor amendamente la legislaţia penală

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a transmis, marţi, că nu poate accepta excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor amendamente la legislaţia penală.

CSM precizează, într-un comunicat, că s-a implicat în mod activ, în conformitate cu competenţele sale, în procesul legislativ de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, scopul fiind să se asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi realizarea unei justiţii eficiente, bazată pe proceduri predictibile.

"În acest context, Consiliul a susţinut propunerile de modificare rezultate din consultarea sistemului judiciar, respingând acele amendamente care erau de natură să afecteze buna funcţionare a Justiţiei ca serviciu în slujba cetăţenilor. Fără a contesta dreptul constituţional al parlamentarilor de a propune amendamente, Consiliul Superior al Magistraturii nu poate accepta însă excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor astfel de amendamente, în cadrul acestei proceduri parlamentare", se mai arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, în virtutea rolului constituţional de garant al independenţei Justiţiei şi în spiritul unei colaborări interinstituţionale loiale, CSM face apel la "abordarea cu responsabilitate a discursului public de către toţi partenerii de dialog". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Uragan DNA la 22 de instituții publice și 12 firme apropiate de Darius Vâlcov privind contractele d…

2 Căcații care umilesc România / Generalul Irina Alexe, de la USRPLUS, avansată în grad ilegal de miniștrii Săniuț…

3 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

4 Cine minte? / Blandiana, acuzaţii grave la adresa lui Dinescu. Ce ar fi spus acesta despre tinerii morţi la Revo…

5 Așa o fi?