CSM susține mesajele ÎCCJ și PG privind retrimiterea la MJ a proiectului de modificare a legilor Justiției

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) declară că susține mesajele emise de președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și de conducerea Parchetului General privind retrimiterea de la Parlament la Ministerul Justiției a proiectului de modificare a legilor Justiției.

Potrivit unui comunicat al CSM remis joi, Plenul Consiliului a fost informat joi de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, că proiectul de modificare a legilor Justiției a fost transmis direct Parlamentului la solicitarea acestuia și urmează a fi valorificat în procedura parlamentară, ca inițiativă a Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului.

"În această situație, procedura derulată până în prezent și în cadrul căreia Consiliul Superior al Magistraturii a emis un aviz negativ la 28 septembrie 2017, asupra proiectului de modificare a Legii nr.303/2004, a Legii nr.304/2004 și a Legii nr.317/2004, apare ca fiind abandonată. O astfel de manieră de abordare a procesului legislativ riscă să îl facă lipsit de eficiență și consistență, ducând în derizoriu un proiect a cărui importanță și necesitate sunt recunoscute atât de sistem cât și de societate", declară CSM.

În acest context, Consiliul subliniază necesitatea finalizării procedurii de legiferare la care s-a angajat Ministerul Justiției, sens în care susține mesajele publice emise de președintele Înaltei Curți și de conducerea Ministerului Public privind retrimiterea proiectului asupra legilor Justiției, în vederea finalizării procedurii inițial demarate.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor