CSM va discuta pe 25 octombrie acțiunea disciplinară exercitată de IJ asupra procurorilor Bulancea, Dumitriu și Uncheșelu

CSM va discuta pe 25 octombrie acțiunea disciplinară exercitată de IJ asupra procurorilor Bulancea, Dumitriu și Uncheșelu

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a fixat pentru 25 octombrie termenul la care va fi discutată acțiunea disciplinară promovată de Inspecția Judiciară cu privire la procurorii DNA Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu și Jean Nicolae Uncheșelu.

Foto: (c) Alex TUDOR / AGERPRES FOTO

"Procedura disciplinară se completează cu normele de procedură civilă care implică o etapă preliminară scrisă de comunicare către părți (Inspecția Judiciară, respectiv cei trei procurori) a acțiunii disciplinare și a întâmpinării, în vederea respectării dreptului la apărare și a contradictorialității. Secțiile CSM au rol de instanță de judecată (prima instanță) în materie disciplinară, astfel că acțiunea disciplinară se comunică "pârâtului" căruia trebuie sa i se acorde un termen de 25 zile pentru depunerea întâmpinării socotit de la data când primește acțiunea. De asemenea, întâmpinarea se comunică "reclamantului" (în cazul nostru — Insp. Jud.) pentru a formula și depune răspuns la întâmpinare în maxim 10 zile de la data la care a primit întâmpinarea", a explicat purtătorul de cuvânt al CSM, Ștefan Lucaciuc, motivul pentru care a fost acordat termen la sfârșitul lunii octombrie.

Pe 6 septembrie, Inspecția Judiciară anunța că a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorii Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu și Jean Nicolae Uncheșelu de la Direcția Națională Anticorupție — Structura Centrală pentru îndeplinirea funcției cu gravă neglijență, în legătură cu dosarul privind Ordonanța 13.

Potrivit unui comunicat al IJ transmis AGERPRES, acțiunile celor trei procurori au avut ca rezultat încălcarea principiului separației puterilor în stat și deteriorarea încrederii și a respectului opiniei publice față de funcția de magistrat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”