CSM va discuta pe 25 octombrie acțiunea disciplinară exercitată de IJ asupra procurorilor Bulancea, Dumitriu și Uncheșelu

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a fixat pentru 25 octombrie termenul la care va fi discutată acțiunea disciplinară promovată de Inspecția Judiciară cu privire la procurorii DNA Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu și Jean Nicolae Uncheșelu.

Foto: (c) Alex TUDOR / AGERPRES FOTO

"Procedura disciplinară se completează cu normele de procedură civilă care implică o etapă preliminară scrisă de comunicare către părți (Inspecția Judiciară, respectiv cei trei procurori) a acțiunii disciplinare și a întâmpinării, în vederea respectării dreptului la apărare și a contradictorialității. Secțiile CSM au rol de instanță de judecată (prima instanță) în materie disciplinară, astfel că acțiunea disciplinară se comunică "pârâtului" căruia trebuie sa i se acorde un termen de 25 zile pentru depunerea întâmpinării socotit de la data când primește acțiunea. De asemenea, întâmpinarea se comunică "reclamantului" (în cazul nostru — Insp. Jud.) pentru a formula și depune răspuns la întâmpinare în maxim 10 zile de la data la care a primit întâmpinarea", a explicat purtătorul de cuvânt al CSM, Ștefan Lucaciuc, motivul pentru care a fost acordat termen la sfârșitul lunii octombrie.

Pe 6 septembrie, Inspecția Judiciară anunța că a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorii Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu și Jean Nicolae Uncheșelu de la Direcția Națională Anticorupție — Structura Centrală pentru îndeplinirea funcției cu gravă neglijență, în legătură cu dosarul privind Ordonanța 13.

Potrivit unui comunicat al IJ transmis AGERPRES, acțiunile celor trei procurori au avut ca rezultat încălcarea principiului separației puterilor în stat și deteriorarea încrederii și a respectului opiniei publice față de funcția de magistrat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!