CSMS Iași a ratat calificarea în turul 3 preliminar al Europa League, după 1-2 cu Hajduk Split

CSMS Iași a ratat calificarea în turul 3 preliminar al Europa League, după 1-2 cu Hajduk Split

CSMS Iași a ratat calificarea în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal, după ce a fost învinsă de formația croată Hajduk Split, cu scorul de 2-1 (1-1), joi seara, pe stadionul Poljud din Split, în manșa a doua a turului doi preliminar.

CSMS Iași a făcut un meci bun în Croația, dar a ratat calificarea după rezultatul de egalitate, 2-2, din Copou.

Alexandru Ciucur (26) a înscris golul echipei antrenate de Nicolo Napoli, în timp ce pentru Hajduk au punctat Fran Tudor (22), Franck Ohandza (90).

Ieșenii au avut câteva oportunități bune, care ar fi putut schimba soarta calificării, dar au demonstrat lipsă de experiență, ca și în tur, când au condus cu 2-0.

Piccioni a avut prima ocazie a meciului (9), dar a fost blocat în poziție de finalizare. Apoi, Bole a tras un șut bun de la distanță, prins de Stipica (12). Hajduk a replicat prin câteva situații periculoase, șut al lui Susic, șut prins de Grahovac (10), plus încercări care nu și-au găsit ținta ale lui Tudor (15) și Susic (19).

Grahovac a avut o intervenție providențială la reluarea lui Cosic (21), dar nu a mai putut face nimic un minut mai târziu, când Fran Tudor a marcat din foarfecă laterală, la o mingea recentrată de Jefferson.

Ieșenii au ieșit mai mult la atac și Bole (23) i-a testat vigilența lui Stipica, pentru ca apoi Ciucur (26) să restabilească egalitatea cu un șut din marginea careului, după o minge respinsă de apărarea croată.

Piccioni (38) a fost devansat la minge de Milic, după o pasă excelentă a Bole, ratând o mare șansă de gol, dar și croații au ratat prin Nizic (45), care a reluat cu capul peste poartă, după o ieșire neinspirată a lui Grahovac.

Repriza a doua a a adus o presiune a echipei ieșene la poarta gazdelor, care a culminat cu ocazia monumentală a lui Vasile Gheorghe (59), al cărui șut a fost scos de pe linia porții de Jefferson.

Hajduk a avut două situații notabile, prin Vlasic (64), minge scoasă de Grahovac, și Bilîi (70), al cărui șut de la distanță a fost prins de goalkeeper-ul echipei din Copou.

Andrei Cristea a irosit ultima oportunitate a oaspeților (78), lovitura sa de cap fiind deviată de portar în corner.

CSMS Iași a reprezentat onorabil țara noastră la prima sa experiență în cupele europene, dar cu mai multă atenție și mai multă șansă putea trece de o echipă cu nume ca Hajduk.

Hajduk Split — CSMS Iași 2-1 (1-1)
Au marcat: Fran Tudor (22), Franck Ohandza (90), respectiv Alexandru Ciucur (26).
Split, stadion Poljud: 20.000 spectatori
Europa League — turul al doilea preliminar (manșa a doua)
În prima manșă: 2-2

Au evoluat echipele:

Hajduk: 1. Dante Stipica — 17. Josip Juranovic, 23. Zoran Nizic, 44. Marko Cosic, 19. Hrvoje Milic — 18. Zvonimir Kozulj, 6. Jefferson (4. Maxim Bilîi, 68), 31. Tino-Sven Susic (26. Toma Basic, 60) — 8. Nikola Vlasic (căpitan), 32. Fran Tudor — 22. Ahmed Said (11. Franck Ohandza, 46). Antrenor: Marijan Pusnik.
Rezerve neutilizate: 13. Ivo Grbic — 5. Lorenco Simic, 24. Marko Pejic, 50. Ante Erceg.

CSMS Iași: 12. Branko Grahovac — 20. Ionuț Voicu (căpitan), 4. Marius Mihalache, 23. Cosmin Frăsinescu, 30. Alexandru Țigănașu — 90. Alexandru Ciucur (27. Mădălin Martin, 62), 22. Milan Mitic, 7. Vasile Gheorghe (6. Alexandru Crețu, 76), 21. Lukacs Bole — 11. Gianmarco Piccioni, 10. Andrei Cristea (24. Dan Roman, 81). Antrenor: Nicolo Napoli.
Rezerve neutilizate: 1. Alessandro Caparco — 19. Mădălin Ciucă, 44. Ante Saric, 5. Narcis Bădic.

Arbitru: Frank Schneider; arbitri asistenți: Philippe Jeanne, Djemel Zitouni; arbitru de rezervă: Olivier Thual (toți din Franța)
Delegat UEFA: Mark Blackbourne (Anglia), observator UEFA pentru arbitri: Darko Ceferin (Slovenia)
Cartonașe galbene: Cristea (55), Mitic (59), Nizic (75).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede