Cu cât va fi vândut cel mai scump rubin scos vreodată la licitație. Piatra a fost descoperită în Mozambic

Cu cât va fi vândut cel mai scump rubin scos vreodată la licitație. Piatra a fost descoperită în Mozambic

Sotheby's, unul dintre cei mai mari brokeri ai artei fine, va scoate la licitație cel mai valoros rubin din lume, existent la ora actuală. Bijuteria are 55,22 de carate și este cunoscută sub numele de „Estrela de Fura”, nume care înseamnă „Steaua Furei”, în portugheză.

Estrela de Fura ar putea deveni cel mai scump rubin vândut vreodată FOTO Twitter

Corporația multinațională britanică cu sediul în New York, Sotheby's, a făcut anunțul licitației, luni, la o avanpremieră în Hong Kong. Specialiștii spun că rubinul va fi cel mai scump vândut vreodată, notează Reuters.

Cât va costa bijuteria

Prețul estimat este de mai bine de 30 de milioane de dolari. Costul său exorbitant ar face ca bijuteria de 55,22 de carate, cunoscută sub numele de „Estrela de Fura”, să devină cel mai scump rubin vândut vreodată la o licitație, potrivit lui Uni Kim, specialist în departamentul de bijuterii Sotheby's, din capitala financiară asiatică.

Este din Mozambic, țară care este, de asemenea, una dintre originile noi și din ce în ce mai populare pe care le vedem pentru rubine, în afară de cele tradiționale, birmaneze”, a adăugat Kim.

Actualul record mondial pentru un rubin vândut la licitație a fost stabilit în mai 2015 de „Sunrise Ruby”, o piatră birmană de 25,59 carate care a adus casei de licitație Sotheby's din Geneva suma de 30,3 milioane de dolari.

Noua piatră, al cărei nume înseamnă „Steaua Furei” în portugheză, a fost descoperită din mina de rubin a companiei miniere Fur, din regiunea de nord a Mozambicului, Montepeuz, în iulie 2022.

Kim a spus că rubinul, care va fi oferit la vânzarea „Sotheby's Magnificent Jewels” , a fost o piatră prețioasă brută de 101 de carate, la momentul descoperirii sale pentru prima dată, alimentând entuziasmul multor experți din industria pietrelor prețioase.

Calitatea și dimensiunea pietrei prețioase „este aproape nemaiauzi, a declarat Dev Shetty, directorul executiv al Fura Gems, într-un comunicat.

Estimăm că Estrela de Fura va fi vândută cu peste 30 de milioane de dolari. Sperăm, astfel, că îl vom putea vedea stabilind un nou record pentru rubinele din Mozambic”, a mai adăugat Uni Kim.

După ce a fost adusă la Hong Kong, bijuteria urmează să fie expusă și în Taipei, orașe din China, Singapore, Geneva și Dubai. Licitația va avea loc pe data de 8 iunie, la New York.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante