Cu ocazia Carnavalului de la Koln, autoritățile creează un spațiu securizat pentru femei

Cu ocazia Carnavalului de la Koln, autoritățile creează un spațiu securizat pentru femei

Autoritățile municipale din Koln au anunțat crearea unei zone securizate pentru femei în timpul Carnavalului din oraș, care începe săptămâna viitoare, pentru a evita un val de agresiuni ca cel înregistrat în noaptea de Anul Nou la Koln, scrie The Telegraph, preluat vineri de slate.fr.

În acest spațiu protejat vor fi prezenți lucrători sociali și psihologi. Autoritățile municipale vor asigura și stâlpi de iluminat mobili în părțile mai întunecate și vor trimite forțe de ordine suplimentare. Pentru a asigura siguranța femeilor în perioada Carnavalului se vor cheltui 360.000 de euro, informează Suddeutsche Zeitung.

"Suntem conștienți că zilele Carnavalului vor fi o provocare și că trebuie să arătăm că am tras învățămintele cuvenite din incidentele din noaptea de Anul Nou", a declarat Guido Kahlen, consilier municipal. La Carnaval sunt așteptați circa 1 milion de vizitatori.

Nu este foarte clar rolul exact al acestor spații protejate și s-au ridicat multe semne de întrebare la care autoritățile nu au răspuns încă: Vor exista bariere? Femeile se pot refugia acolo după o agresiune? Cum vor putea asista femeile la Carnaval dacă vor fi nevoite să stea în zona protejată? "Desemnarea unei zone +securizate+ implică faptul că restul orașului +nu este securizat+ — că singurul loc unde femeile se vor simți în siguranță este un spațiu de carantină izolat și cu segregație de gen", scrie slate.fr.

Pentru incidentele din noaptea de Anul Nou, la Koln au fost reținuți circa 30 de suspecți, dintre care numeroși solicitanți de azil, după circa o sută de plângeri de agresiuni sexuale — dintre care două pentru viol. Cel puțin doi au fost arestați, amintește slate.fr.

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia