Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cu patru luni înainte de 13 noiembrie, un dezertor din Statul Islamic avertizase despre atentatele din Franța

Cu exact 141 de zile înaintea atacului din 13 noiembrie 2015, Nicolas, un francez revenit din Siria, avertizase Direcția Generale a Securității Interne (DGSI) că un anume Abdelhamid Abaaoud era pe cale să organizeze o operațiune care "viza Franța", relatează publicația Le Journal du dimanche.

La 24 iunie 2015, cu patru luni și 20 de zile înaintea atentatelor de la Paris care au provocat moartea a 130 de persoane și rănirea altor câteva sute, un individ avertizase că se pregătește un carnagiu. În Franța și în Belgia. El nu știa unde și nici când. Dar afirma că Abaaoud, un jihadist belgian, care se ilustrase pe rețelele de socializare târând corpuri ale victimelor în spatele unei mașini 4x4 în Siria, primise permis să ucidă în Europa.

Nicolas, 31 de ani, revenea din Siria. După 16 luni petrecute la Raqqa și în câmpia Fallujah, dezgustat de ceea ce văzuse și trăise, cel puțin aceasta este ceea ce afirmă el, se predase autorităților turce, care l-au repatriat imediat în Franța. Ceea ce trebuia să fie un debriefing de rutină pentru agenții Direcției Generale a Securității Interne s-a transformat într-o predicție macabră.

Agenții DGSI îi interoghează în mod curent pe tinerii reveniți în țară din zone de conflict și l-au interogat și pe acesta, dar nu se știe câtă credibilitate au acordat informațiilor sale, mai ales că el voia să negocieze divulgarea lor în schimbul libertății sale.

AGERPRES/(AS — editor: Lilia Traci, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

2 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

3 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

4 Priviți! Dragnea-n pronunțare, Mazăre la răcoare, atmosferă de PRIVEGHI la Antena 3! Iar ați înfrânt, oligofre…

5 Liviu Avram / Sex-surpriză cu PSD

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț