Cuba: Raul Castro va ceda preşedinţia în aprilie 2018

Cuba: Raul Castro va ceda preşedinţia în aprilie 2018

Preşedintele cubanez Raul Castro îşi va ceda postul în aprilie 2018, a anunţat joi Adunarea Naţională, după ce a adoptat prin vot o amânare cu două luni a scrutinului care urmează să-l desemneze pe succesorul său, relatează AFP.

Alegerea de către Adunarea Naţională a Consiliul de Stat, însărcinat să-l aleagă pe preşedinte, a fost stabilită pentru 19 aprilie, a anunţat mass-media cubaneză.

Amânarea scrutinului din februarie în aprilie are loc după amânarea anul acesta a alegerilor locale, prima etapă a alegerilor generale din 2017-2018, ca urmare a trecerii uraganului Irma în septembrie care a devastat o mare parte a insulei.

La propunerea Consiliului de Stat, Adunarea Naţională a prelungit actuala legislatură cu două luni, în cadrul sesiunii sale semestriale începute joi.

Raul Castro, în vârstă de 86 de ani, titular al postului din 2008, a anunţat deja că nu va candida pentru un nou mandat şi că va ceda locul unui lider din noua generaţie.

Plecarea sa va pune capăt unei perioade de şase decenii de putere a fraţilor Castro. El va rămâne însă la conducerea Partidului Comunist Cubanez (PCC) până la viitorul congres, prevăzut în 2021. Raul Castro va avea atunci 90 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale