CULISELE adevăratului stat paralel creat de PSD. Rodica Stănoiu a numit conducerea SIPA la cererea șefului SRI din acea perioadă, Radu Timofte

CULISELE adevăratului stat paralel creat de PSD. Rodica Stănoiu a numit conducerea SIPA la cererea șefului SRI din acea perioadă, Radu Timofte

”Fostul ministru al Justiției de la începutul anilor 2000, Rodica Stănoiu, a recunoscut, în fața Comisiei parlamentare, că l-a numit pe Marian Ureche ca șef al DGPA în urma intervenției fostului șef al Serviciului Român de Informații Radu Timofte”, arată senatorul USR Mihai Goțiu într-un document oficial, citat de  G4Media.ro .

Goțiu a făcut publică această informație în opinia separată la la Raportul Comisiei Parlamentare de anchetă a Camerei Deputaților și Senatului pentru clarificarea aspectelor ce țin de desființarea Direcției Generale de Protecție și Anticorupție. Reamintim că parlamentarii PSD și ALDE nu au vrut să includă în raportul final al comisiei și opiniile parlamentarilor din opoziție.

Senatorul USR Mihai Goțiu mai arată că ”potrivit unei practici uzuale în acea perioadă, după cum a mărturisit chiar d-na Stănoiu, șeful unei instituții subordonate Ministerului Justiției a fost numit la intervenția șefului SRI! Stranie coincidență, conform informațiilor publice și confirmate prin sentințe judecătorești definitive, d-nul Marian Ureche este un fost înalt lucrător în Securitatea comunistă – perioadă în care s-a ocupat și de un serviciu specializat în urmărirea și intimidarea procurorilor și judecătorilor -, iar d-na Rodica Stănoiu a fost, în aceeași perioadă, unul dintre colaboratorii lui”.

Practic, Rodica Stănoiu (fost ministru PSD al Justiției) a recunoscut că a numit șeful unei instituții (SIPA, serviciul secret al Ministerului Justiției) la cererea șefului SRI Radu Timofte, el însuși numit de PSD. Este una dintre puținele mărturii directe privind implicarea unui serviciu de informații în numiri la vârful unor instituții ale statului, adică exact definiția statului paralel despre care Liviu Dragnea și PSD fac caz în această perioadă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...