Cultură de canabis, descoperită în grădina unei case din comuna Tufeni, judeţul Olt

Cultură de canabis, descoperită în grădina unei case din comuna Tufeni, judeţul Olt

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 53 şi 63 de ani au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, după ce anchetatorii au descoperit o cultură de canabis în grădina unei case din comuna Tufeni, judeţul Olt.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii i-au reţinut pe Florin Ivaşcu, Valerică Lupu, Mihăiţă Anghelescu şi Marian Barbu, pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc în formă continuată.

Procurorii susţin că, în toamna anului 2016, Florin Ivaşcu i-a propus lui Marian Barbu să înceapă o colaborare pe linia traficului de droguri, sens în care a convenit ca Ivaşcu să cultive canabis în diverse locaţii, iar Barbu să îl ajute la vânzarea drogurilor.

Astfel, cei doi bărbaţi au comercializat canabis mai multor persoane din Bucureşti, Slatina, Craiova, Târgu-Jiu şi Filiaşi, primind sume cuprinse între 40 - 50 lei/gram.

În primăvara anului 2018, pentru a-şi maximiza profitul, Ivaşcu i-a propus lui Valerică Lupu să dezvolte o cultură de canabis, sens în care i-a oferit 40 de plante de canabis pentru a le cultiva în grădina sa, stabilind ca, după recoltare, să îi remită o parte din profit.

Ulterior, în cursul lunii iunie 2018, Marian Barbu i-a propus lui Mihăiţă Anghelescu să intre în afacerea cu droguri pe care acesta o avea împreună cu Florin Ivaşcu şi Valerică Lupu.

Procurorii DIICOT au efectuat, marţi, percheziţii domiciliare pe raza localităţii Tufeni. La locuinţa lui Valerică Lupu au fost găsite 24 de plante de canabis, iar la locuinţa lui Florin Ivaşcu au fost identificate 7 plante de canabis, o cantitate însemnată de seminţe de canabis, o ţigară confecţionată artizanal ce conţinea canabis şi 72 de pastile cu conţinut stupefiant.

Cei patru bărbaţi au fost prezentaţi Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...