Cum a pierdut Ucraina cinci tancuri americane Abrams în ultimele două luni?

Cum a pierdut Ucraina cinci tancuri americane Abrams în ultimele două luni?

În ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna anului trecut, scrie The New York Times.

Publicația îl citează pe colonelul Markus Reisner, "un instructor militar austriac care monitorizează îndeaproape modul în care sunt folosite și pierdute armele în războiul din Ucraina", care a declarat că cel puțin alte trei tancuri au suferit avarii moderate de când au fost trimise pe front la începutul acestui an.

Potrivit portalului Oryx, un total de 796 de tancuri de luptă ucrainene au fost distruse sau capturate de la începutul războiului de amploare, în timp ce Rusia a pierdut peste 2.900 de tancuri.

The New York Times notează că tancurile pot fi dezactivate de drone.

"Lupta cu drone din Ucraina, care transformă războiul modern, a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane - tancul - și amenință să rescrie modul în care acesta va fi folosit în conflictele viitoare", scrie publicația.

Acesta notează că, în ciuda puterii lor, tancurile nu sunt impenetrabile și că sunt mai vulnerabile acolo unde blindajul lor greu este mai subțire: în partea superioară, în blocul motor din spate și în spațiul dintre carenă și turelă. De ani de zile, tancurile au fost o țintă principală pentru mine, dispozitive explozive improvizate, grenade propulsate de rachete și rachete ghidate antitanc.

"Dronele folosite acum împotriva tancurilor în Ucraina sunt și mai precise. Cunoscute sub numele de drone cu vedere la prima persoană, sau FPV, acestea sunt echipate cu o cameră care transmite imagini în timp real către controlorul lor, care le poate direcționa pentru a lovi tancurile în punctele lor cele mai vulnerabile", precizează publicația.

Colonelul Reisner a declarat că, în mai multe rânduri, UAV-urile au fost folosite pentru a "termina" tancurile care fuseseră deja avariate de mine sau de rachete antitanc, astfel încât acestea să nu mai poată fi scoase de pe câmpul de luptă și reparate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro