Cum a reușit un român din Italia să câştige zeci de mii de euro pretinzând că este notar. Sigilii, ștampile și acte false

Cum a reușit un român din Italia să câştige zeci de mii de euro pretinzând că este notar. Sigilii, ștampile și acte false

Garda Financiară din cadrul Comandamentului Provincial Verona - Italia a oprit activitățile ilegale ale unui român care pretindea că este notar, fără să aibă această calitate.

Garda Financiară / Italia . FOTO Facebook Guardia di Finanza

Garda Financiară / Italia . FOTO Facebook Guardia di Finanza

Bărbatul, recidivist, este acuzat de contrafacere de sigilii și instrumente publice destinate autentificării sau certificării și de utilizarea unor astfel de sigilii și instrumente contrafăcute, potrivit Verona News .

Ancheta a arătat că românul a folosit ștampile și documente falsificate pentru a emite certificate și pentru a „legaliza” documente și apostile.

A „autentificat” sau „certificat” în fals veridicitatea unor acte

Bărbatul a acționat în calitate de consultant/intermediar pentru efectuarea de acte birocratice pentru cei care aveau nevoie de legalizarea unui act italian în România sau a unui act românesc în Italia. După ce a primit însărcinarea, în loc să se deplaseze la sediile autorităților responsabile cu eliberarea acestor certificări sau la notarii înscriși în registrul oficial, românul ar fi întocmit personal documentele și ar fi „autentificat” sau „certificat” în fals, cu ștampile și semnături, veridicitatea unor acte.

Poliția Judiciară italiană a efectuat percheziții și a pus sub sechestru mai multe probe, constând în echipamente informatice, documente, ștampile cu emblema Republicii Italiene și altele cu stema României, precum și ștampile cu numele unor funcționari publici și notari, de ambele naționalități.

Falsul notar aplica ștampilele și semnăturile unor notari și funcționari inexistenți

Analizarea documentelor pe suport de hârtie și a datelor din suporturile informatice sechestrate, a făcut posibilă reconstituirea modului în care suspectul a creat diverse documente (acte notariale, certificate etc.), pe care, odată tipărite, aplica ștampilele și semnăturile falsificate ale unor notari și funcționari publici inexistenți, arată sursa citată.

Românul ar fi câștigat, prin aceste metode, zeci de mii de euro, deși, oficial, în ultimii patru ani a declarat venituri derizorii, motiv pentru care a fost supus și unui control fiscal.

Răspunderea suspectului va fi stabilită numai la finalul procesului, printr-o sentință penală irevocabilă. Până atunci, ca și în România, funcționează prezumpția de nevinovăție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Circumstanțele discutabile ale vizitei lui JD Vance la Vatican, înaintea morții Suveranului Pontif: „A intrat cu forța și a lăsat o lume fără Papă”

2 VIDEO Un antreprenor apropiat de un general SRI a început un serial despre Nicușor Dan

3 O informație din Rusia care dă fiori...

4 Trei frați, cunoscuți oameni de afaceri, au murit în interval de câteva luni. Firmele pe care le dețineau într-un oraș din nordul țării

5 Discreta expansiune a turismului sexual la Tokyo