Cum ar putea arăta orașul utopic pe care Elon Musk vrea să îl construiască în Texas

Cum ar putea arăta orașul utopic pe care Elon Musk vrea să îl construiască în Texas

Elon Musk plănuiește să construiască o „utopie” în Texas, un nou oraș pe mii de hectare de teren agricol cumpărat recent în afara capitalei statului Austin.

FOTO: Getty Images

Actele și registrele funciare arată amploarea proiectului, iar miliardarul și proprietarul Twitter a participat la întâlniri cu proprietari de terenuri și agenți imobiliari în care el și echipa sa și-au prezentat ideile pentru proiectul pe care The Wall Street Journal îl numește „un fel de utopie texană de-a lungul râului Colorado”, unde personalul ar putea locui și lucra.

Directorii de top de la Boring Company, firma de tuneluri a directorului general al Tesla, au analizat posibilitatea de a plasa orașul în Bastrop County, la aproximativ 60 de kilometri de Austin, ceea ce i-ar permite lui Musk să reglementeze unele aspecte într-o municipalitate proprie și să accelereze proiectele.

Astfel, angajații din regiunea Austin ai Boring – compania care oferă servicii de infrastructură și construcție de tuneluri, Tesla – producătorul de mașini electrice și SpaceX – compania de explorare spațială ar putea trăi în case noi pentru care vor plăti chirii mai mici decât cele normale, potrivit Digi24.

Noile case se vor afla lângă un complex de clădiri ale Boring și SpaceX aflate în construcție, care are deja un grup de case modulare, o piscină, o zonă exterioară pentru practicarea de sporturi și o sală de forță.

Complexul lui Musk ar urma să se numească Snailbrook, care face referire la numele unei mascote ale companiei Boring.

Când Musk a pus bazele companiei i-a provocat pe angajați să construiască mașinării de săpat tuneluri care să înainteze „mai repede decât un melc” (snail), notează sursa citată.

Musk a discutat despre designul orașului cu Kany West

Unii angajați ai Boring, printre care se numără și președintele companiei și mâna dreaptă a lui Musk, Steve Davis, au dezvăluit planuri încă și mai ambițioase pentru Snailbrook: contruirea unui oraș în toată regula.

În timpul unei întâlniri a angajaților Boring de anul trecut, Davis a spus că se vor organiza alegeri pentru desemnarea primarului orașului. Musk, fosta lui iubită, cântăreața Grimes, Kanye West și designerul de clădiri al lui West au discutat anul trecut de mai multe ori despre cum ar trebui să arate un orășel marca Musk.

Conform legilor din Texas, o localitate are nevoie de cel puțin 201 locuitori înainte de a putea să ceară încorporarea, care trebuie apoi aprobată de un judecător de comitat. Chap Ambrose, un programator în informatică ce trăiește pe vârful unui deal de unde se văd noile clădiri ale complexului Boring și SpaceX, a spus că, după părerea lui, Musk vrea să păstreze planurile orășelului secrete.

„Vor să facă lucruri înainte ca cineva să știe ce se întâmplă”.

Potrivit lui, orașul lui Musk ar putea fi de 4 ori mai mare decât Central Park.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…