Cum arată bărbatul ideal și femeia ideală în viziunea Inteligenței Artificiale FOTO

Cum arată bărbatul ideal și femeia ideală în viziunea Inteligenței Artificiale FOTO

După o analiză a preferințelor de pe rețelele de socializare și a miliarde de fotografii, Inteligența Artificială a reușit să creeze portrete ale bărbatului și femeii „ideale”. Imaginile au atras rapid atenția unui grup de conștientizare a tulburărilor alimentare, care avertizează că rezultatele sunt „nerealiste”.

Portretul unei femei ideale, generat de AI FOTO Twitter

Oamenii „perfecți” au fost creați cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Portretele au apărut pe baza datelor obținute din rețelele sociale și a căutărilor de pe internet. Au fost folosite instrumente spcecializate, pentru a analiza miliarde de fotografii, potrivit Sky News .

Imaginile femeilor au o tendință către părul blond, ochii căprui și pielea măslinie, în timp ce în ale bărbaților se observă preferințe către părul brun, ochii căprui și pielea bronzată.

Femeia și bărbatul perfect, în viziunea AI

Imaginile care prezintă corpul feminin „perfect”, conform datelor de pe rețelele de socializare, din 2023, au prezentat femei bronzate și cu aspect caucazian, cu siluete subțiri și talie mică.

37% dintre imaginile cu femei, generate de AI , includ părul blond, în timp ce 53% dintre portrete au pielea măslinie.

Un corp masculin „perfect” înseamnă bărbați musculoși, cu pătrățele, purtând tricouri mulate.

În cazul bărbaților, 67% dintre imaginile generate de inteligență artificială au inclus păr brun, iar 63% dintre imagini au inclus piele măslinie. Părul facial este, de asemenea, un bonus.

Siluetele „nerealiste”, un semnal de alarmă

Bulimia Project, un grup de conștientizare a tulburărilor de alimentație, a monitorizat rezultatele și a avertizat că acestea sunt „în mare măsură nerealiste”, în privința tipurilor de corp.

De asemenea, nu au putut să nu remarce, despre colecția AI, faptul că imaginile inspirate de rețelele sociale sunt „mult mai încărcate sexual” decât cele bazate pe browserele de căutare pe internet.

skynews ai male female 6157714 jpg

Având în vedere că rețelele de socializare folosesc algoritmi bazați pe conținutul care primește cele mai multe vizualizăti, este ușor de ghicit de ce redările AI ar ieși mai sexualizate. Putem doar să presupunem că motivul pentru care AI a venit cu atât de multe versiuni cu forme ciudate ale corpului, pe care le-a găsit pe rețelele sociale, este că aceste platforme promovează, în primul rând, tipuri de corp nerealiste”, spun reprezentații grupului Bulimia Project.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”