Cum arăta Bucureștiul înaintea marelui cutremur din 1977/Imagini de colecție din timpul filmărilor seriei „Brigada Diverse”

Cum arăta Bucureștiul înaintea marelui cutremur din 1977/Imagini de colecție din timpul filmărilor seriei „Brigada Diverse”

Pe pagina de pe Facebook a Studiourilor Buftea au fost publicate o sută de fotografii de arhivă din timpul filmărilor seriei BD.

"Brigada Diverse" este o serie de trei filme românești regizate de Mircea Drăgan după scenarii realizate de Nicolae Țic. Acesta a realizat scenariul pentru 11 filme de o oră și 45 de minute fiecare, însă în final au fost realizate doar trei filme: "Brigada Diverse intră în acțiune", "Brigada Diverse în alertă!" și "B.D. la munte și la mare".

"Primul lot de imagini din timpul filmărilor de la B.D.

Cele trei filme din serie au avut inițial următoarele titluri: Brigada de mărunțișuri; Brigada se afirmă și Brigada se agită, lucru ce a făcut dificilă identificarea lor in arhivele noastre, negativele foto fiind etichetate prescurtat.

„Dosarul” foto al Brigăzii conține peste 1000 de imagini:

  • fotografii prospecțiuni alb negru și color;
  • fotografii de lucru (din timpul filmărilor, alb negru);
  • probe actori, alb negru si fotografii reclamă color (destinate revistelor de specialitate, cinematografelor).

Fotograf de platou la toate cele trei filme din seria B.D. a fost Raru Bănică. Regizor Mircea Drăgan. Filmările au avut loc in 1970 și 1971", se precizează în postarea de pe Facebook Studiourile Buftea.

În pozele publicate pot fi văzute și clădiri care au dispărut în urma demolărilor de după cutremurul din 1977.

Imagini de colectie din timpul filmarilor de la Brigada Diverse

"Brigada Diverse intră în acțiune", primul din seria B.D., prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: furtul unui cățel și dispariția unei broșe. În ambele cazuri, rezolvarea acestor mărunțișuri a dus la descoperirea unor infracțiuni de mai mare importanță și anume uciderea șefului unui serviciu comercial de la o întreprindere (unde se petreceau delapidări) și furtul sistematic de mărfuri din Magazinul Universal Victoria.

"Brigada Diverse în alertă!", al doilea din seria B.D., prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: descoperirea și anihilarea unei bande de răufăcători care punea în circulație bani falși, cumpărând tablouri valoroase de la colecționari amatori și revânzându-le apoi la “Consignația”, și destrămarea unei rețele de hoți din locuințe din care făcea parte un grup de femei (Vasilica Tastaman, Carmen-Maria Struja, Lucia Boga) ce se dădeau drept văduve, spre a stârni compasiunea unora creduli și a-i jefui.

"B.D. la munte și la mare", al treilea din serie, prezintă două cazuri rezolvate Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: descoperirea și anihilarea unei bande de traficanți de droguri care transporta materiale stupefiante prin RSR și arestarea unui infractor străin, originar din România, care dorea să organizeze o rețea de furt și export în stil mare de icoane peste graniță, potrivit Wikipedia. SURSA: Ziare.com


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 „Am decis să încercăm din nou”

5 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...