Cum arată cabana secretă a medicilor suspectați că au implantat stimulatoare cardiace de la morți VIDEO

Cum arată cabana secretă a medicilor suspectați că au implantat stimulatoare cardiace de la morți VIDEO

Un loc de o frumusețe care îți taie respirația au ales pentru relaxare mai mulți medici din Iași, printre care și Dan Tesloianu, arestat în dosarul stimulatoarelor cardiace. Cabana, care ar aparține unui doctor din echipa sa, se află în Delta Moldovei, ascunsă de ochii curioșilor.

„Ziarul de Iaşi” a găsit refugiul medicilor din Delta Moldovei. Cabana aparţine Andreei Maria Ursaru, medic în echipa lui Dan Tesloianu, potrivit publicației ieșene.

Cabana se află departe de ochii curioșilor FOTO Ziarul de Iași

Conform sursei citate, Ursaru a fost chemată şi ea la Bucureşti pentru a fi audiată, inclusiv pentru că a construit cabana. Despre acest imobil se spune că se află în aria protejată a Deltei Moldovei de la Larga Jijia. Așa cum se poate observa în film, cabana este în construcţie. Zona este deosebit de frumoasă și ferită de ochii curioșilor. În zonă se ajunge destul de greu, și chiar localnicii au spus că au aflat de curând de existenţa acestui loc secret.

Noi am aflat de cabană abia când a fost un incendiu de vegetaţie în zonă”, a spus primarul comunei Movileni.

Cabana se află la aproximativ 3 kilometri de drumul judeţean Iaşi-Breazu-Belceşti-Suceava. Deși locul nu este încă finalizat, se poate observa că s-a lucrat la amenajarea peisagistică în stil japonez: alei delimitate cu roci albe, pământ negru a fost adus pentru vegetaţie, copăcei plantaţi în urmă cu câţiva ani în care au fost puse mici cuiburi din lemn.

"A fost sesizată Garda de Mediu"

Cabana, aflată în construcție, este din plăci de OSB, mai mult înaltă decât lată, pentru ca locatarii să se bucure de panoramă. Casa de vacanță are demisol mic, parter, etaj şi o verandă.

De remarcat este faptul că întreaga proprietate se află cel mai probabil la marginea zonei biosferei interzise, mai ales că între lacuri şi cabană trece linia de cale ferată, arată "Ziarul de Iași".

Anchetatorii suspectează că proprietatea a fost construită ilegal, însă sunt mari şanse ca aceasta să fie chiar la marginea ariei protejate a deltei.

Au mers oameni prin zonă şi au găsit locul respectiv. A fost făcută o comisie în cadrul primăriei care a fost la locul respectiv, au fost cerute documentaţii. Apoi a fost sesizată Garda de Mediu, dar şi alte instituţii. Poliţia spune şi ea că este în aria protejată a deltei”, a precizat Dan Constantin Hodoroabă, primarul comunei Movileni.

Rețeaua prin care au circulat dispozitivele medicale

Judecătorii de la Tribunalul București au decis sâmbătă arestarea pentru 30 de zile a medicului Dan Tesloianu, de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, în dosarul stimulatoarelor cardiace extrase din cadavre şi montate la pacienţi.

Medicul Dan Tesloianu, de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi , a fost arestat, sâmbătă, pentru 30 de zile , în dosarul stimulatoarelor cardiace extrase din cadavre şi montate la pacienţi. Decizia a fost luată de magistrații de la Tribunalul București.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie, prin urmare medicul va fi dus în Arestul Poliţiei.

Dan Tesloianu a fost reţinut vineri pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită. De asemenea, acesta este acuzat și de complicitate la construirea ilegală a unei vile într-o arie naturală protejata.

Din probele administrate în cauză până în prezent, a rezultat că medicul a operaţionalizat o reţea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienţi decedaţi , fără respectarea prevederilor legale şi fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparţinătorilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”