Cum arată componența șefiei ANRE după votul din Parlament. PSD are patru oameni, PNL trei

Cum arată componența șefiei ANRE după votul din Parlament. PSD are patru oameni, PNL trei

Parlamentul a validat patru noi membri pentru conducerea de lapte a Comitetului de Reglementare a ANRE, la șefie fiind în următorii cinci ani un liberal, George Niculescu, în timp ce PSD va avea unul din cei doi vicepreședinți, Gabriel Andronache.

George Niculescu, noul șef al ANRE FOTO Arhivă G.Niculescu

La șefia ANRE a fost votat George Niculescu, liberal care deținea funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei . 256 de voturi au fost „pentru”, 24 „contra”. În ceea ce privește funcția vacantă de vicepreședinte, a fost preferat Gabriel Andronache (șef al Directoratului Transelectrica), persoană care a primit 263 de voturi „pentru”, iar 6 „contra”, în timp ce propunerea UDMR (formațiunea care a părăsit sala la vot) Zoltan Nagy-Beke a luat doar 6 voturi.

Ceilalți doi membri care au luat vot pentru a fi numiți în funcția de membru simplu ai Comitetului de Reglementare sunt liberalul Sorin Bumb (260 de voturi „pentru”) și Corina Sulger (244 de voturi „pentru).

Pe lângă cei patru, care încep un mandat pentru următorii cinci ani, la ANRE mai sunt deja trei persoane în funcție la nivel de conducere. Mai precis, un vicepreședinte, fostul liberal Mircea Man, dar și doi foști social-democrați: Valeriu Steriu (membru simplu) și Iulian Iancu (membru simplu).

UDMR, scos din schemă

Liderul grupului parlamentar al UDMR de la Camera Deputaţilor, Csoma Botond , a declarat miercuri că Uniunea a propus pentru funcţia de vicepreşedinte la ANRE un profesionist, în persoana lui Nagy-Bege Zoltan, „şi nu un politruc".

„La votul privind ANRE (din plenul comun al Parlamentului - n.r.) nu vom participa, pentru că noi credem că e o situaţie injustă. Am avut un om competent la ANRE, nu am propus un politruc, este un om profesionist şi în acelaşi timp şi curajos. În multe momente delicate nu a fugit ca alţii, a dat declaraţii, a discutat cu presa, cu opinia publică şi este şi un profesionist şi credem că locul lui ar fi fost acolo. Din acest motiv nu vom lua parte la acest vot", a spus liderul deputaţilor UDMR la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă UDMR va cere un alt post în coaliţia de guvernare în locul celui de la ANRE, Csoma Botond a spus: „Nu vom cere niciun alt post, nu suntem vânători de funcţii şi recompense. Credem că Nagy-Bege Zoltan şi-a făcut treaba foarte bine, credem că locul lui ar fi fost în continuare acolo”.

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, nu a dorit să comenteze anunţul UDMR că nu participă la votul din Parlament asupra alegerii conducerii ANRE şi a afirmat doar că este decizia parlamentarilor de la UDMR. „Este decizia dumnealor”, a spus Ciucă la Parlament.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…