Cum arată Mariinka, un oraș distrus complet de război FOTO

Cum arată Mariinka, un oraș distrus complet de război FOTO

Președinția Ucrainei a distribuit o serie de fotografii în care orașul Mariinka, din regiunea Donețk, arată complet distrus de război.

Mariinka, un oraș în ruine FOTO Twitter @MFA_Ukraine

Mariinka avea circa 10.000 de locuitori înainte de declanșarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022. În prezent, acest oraș din centrul regiunii Donețk este complet distrus.

„Pe vremuri era un oraș pașnic, (...) până când criminalii de război ruși l-au ras de pe suprafața pământului”, scrie președinția ucraineană, notând că toate clădirile au fost atinse de atacurile rusești.

Mariinka este situat în apropiere de Bahmut, unde rușii își intensifică presiunile pentru cucerirea acestui oraș strategic.

„Apărarea ucraineană din Bahmut este supusă unei presiuni tot mai puternice, cu lupte intense în și în jurul orașului”, a subliniat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării.

Mai devreme, separatiștii pro-ruși din Donețk au susținut că mercenarii Wagner au preluat controlul asupra unei gări ce ar permite accesul spre centrul Bahmutului.

Totuși, Institutul pentru Studiul Războiului estimează că „este puțin probabil ca forțele rusești să încercuiască Bahmutul în curând”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante