Cum arată racheta „Poporului”, noua invenție a voluntarilor ucraineni VIDEO

Cum arată racheta „Poporului”, noua invenție a voluntarilor ucraineni VIDEO

Ingineri voluntari proiectează și fabrică arme în garajele lor pentru a ajuta forțele ucrainene să respingă războiul dus de Rusia, relatează Kyiv Post.

Racheta Trembita este noua invenție a inginerilor ucraineni FOTO via Kyiv Post

Site-ul Militarnyi a relatat recent despre ultima armă ingenioasă pe care inginerii voluntari ucraineni au inventat-o pentru a sprijini armata ucraineană în lupta împotriva invadatorilor ruși.

Inginerii de la biroul voluntar de proiectare PARS, în colaborare cu grupul antirusesc Vidsich, au dezvoltat așa-numita rachetă a „poporului” numită Trembita.

Invenția se bazează pe principiul bombei zburătoare germane V-1 din cel de-al Doilea Război Mondial, o rachetă de croazieră de mici dimensiuni, propulsată de un motor pulsejet alimentat cu benzină. Racheta, care va fi dotată cu aripi de planare, este lansată de o „catapultă” pneumatică și poate fi încărcată cu un focos exploziv sau termobaric de 20 de kilograme.

Vidsich admite că racheta lor improvizată nu va putea lovi cu aceeași precizie ca un sistem de rachete ghidate cu laser, dar au un plan: să lanseze roiuri de aproximativ 20 de rachete, pentru a „copleși apărarea aeriană inamică și a lovi ținte suficient de în adâncime". Grupul susține că noua armă are o rază de acțiune de până la 140 de kilometri.

Voluntarii vor să încredințeze producția componentelor rachetei atelierelor din Ucraina.

Rușii nu ar putea în niciun caz să distrugă o astfel de industrie de apărare populară atotcuprinzătoare cu S-300 lor ruginite sau cu rachetele lor Kalibr de înaltă precizie”, susțin ei.

Ucrainenii au recurs de-a lungul timpului la diferite improvizații pentru a compensa deficitul de arme, de multe ori dovedindu-se extrem de inventivi în soluțiile lor.

La mijlocul anului 2022, confruntate cu deficit de platforme de artilerie, atelierele din țara devastată de război au început să transforme camionete pe care să plaseze o serie de arme, intre care lansatoare antitanc, lansatoare automate de grenade și chiar lansatoare de rachete Grad.

Inginerii ucraineni dezvoltă, de asemenea, drone de atac la sol, care sunt doar ca versiune mai mare a unei mașini telecomandate pentru copii. Gnom Kamikaze este conceput pentru a plasa un dispozitiv exploziv de opt kilograme, bazat pe mina antitanc TM-62, sub un vehicul inamic înainte de a-l detona.

A devenit definitoriu pentru război faptul că ucrainenii s-au mobilizat pentru a sprijini efortul militar în orice mod posibil. Aceste grupuri disparate de voluntari ingineri subscriu la motto-ul neoficial al US Marine Corps: „Improvizează, adaptează-te, învinge”, scrie Kyiv Post.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”