Cum arată testul care a stabilit că Donald Trump nu suferă de tulburări cognitive

Desenarea orei pe ceas, sa stii sa numesti o camila sau o trasatura comuna intre un tren si o bicicleta: acestea au fost probele la care a fost supus presedintele american Donald Trump pentru a detecta daca sufera de tulburari cognitive, scrie AFP.

Trump a obtinut scorul maxim, 30/30, la testul "Montreal cognitive assessment" (Moca). "Nu exista absolut niciun semn de vreo problema cognitiva", a concluzionat doctorul de la Casa Ala, Ronny Jackson, care a precizat ca presedintele a fost cel care a solicitat acest test, pentru a elimina speculatiile.

Testul, conceput de doctorul Ziad Nasreddine si publicat in 2005, este unul dintre cele mai utilizate in lume pentru a depista daca o persoana sufera de disfunctii cognitive, in special cand apar semne de tulburari usoare. Orice ingrijorare este eliminata la un scor cuprins intre 26 si 30.

Examinarea consta intr-un chestionar de o pagina destinat sa masoare intre altele memoria, functiile executiva, capacitatea de abstractie, concentrarea, limbajul, calculul, orientarea in timp si spatiu. Durata acestui test este de circa 10 minute.

Persoanele examinate trebuie sa copieze un cub, sa deseneze un ceas care sa indice o ora specifica, sa recunoasca trei animale, potrivit unui model standard pus la dispozitie pe site-ul oficial al Moca.

De asemenea, trebuie sa repete o lista de cuvinte si cifre, pe care trebuie sa si le aminteasca un pic mai tarziu etc.

Speculatiile legate de capacitatile mentale ale presedintelui american au fost relansate de cartea polemica a ziaristului Michael Wolff care creioneaza un portret ingrijorator al fostului magnat al imobiliarelor, sustinand ca anturajul acestuia se indoieste de capacitatea sa de a guverna.

Vedeți mai jos un exemplu de test Moca:

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documenteCitește și:

populare
astăzi

1 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

2 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

3 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Stelian Tănase intră tare la Băsescu: Secu l-a reactivat pe Petrov