Cum au încercat cei de la Palatul Buckingham să discrediteze documentarul Netflix "Meghan & Harry"

Cum au încercat cei de la Palatul Buckingham să discrediteze documentarul Netflix "Meghan & Harry"

Regizoarea mini-seriei cu dezvăluirile Ducilor de Sussex despre culisele Casei Regale britanice spune că oficialii de la Buckingham au minţit deliberat când au spus că n-au fost contactaţi pentru dreptul la replică.

"Meghan şi Harry", seria de documentare care a pus pe jar Palatul Buckingham, foto: Profimedia

Liz Garbus, cea care şi-a pus semnătura ca regizor pe controversata serie documentară "Meghan & Harry" difuzată de platforma de streaming Netflix, spune într-un interviu acordat celor de la "Variety" că lucrând la acest proiect a fost ca un "exercițiu suprarealist de imersiune în presupusele jocuri mentale ale Palatului pe care Harry și Meghan i le-au descris".

Iniţial, protagoniştii şi-au dorit "să spună povestea lor de dragoste din punctul lor de vedere, spre deosebire de povestea de dragoste spusă de alții, și de a împărtăși arhiva lor personală pentru a arunca o privire în spatele cortinei." Numai că Liz Garbus, fiica unui avocat şi a unui terapeut, care a făcut carieră din a relata cazuri de importanţă socială, portretizând în reportaje şi documentare personaje dintre cele mai complicate, era vital să scoată "unească punctele pentru a face conexiunea între povestea personală şi contextul istoric", făcând referire la poveștile despre rasism , colonialism și cât de importantă a fost supremația albilor pentru monarhia Imperiului Britanic.

Netflix acuză jocuri clasice de Palat

Regizoarea Liz Garbus spune că realizarea documentarului "Meghan & Harry" a fost, pe alocuri, "un exercițiu de imersiune suprarealistă în presupusele jocuri mentale ale Palatului pe care Harry și Meghan i le-au descris". Căci, după apariţia primului episod, sub nota mare şi clară că "Membrii Familiei Regale au refuzat să comenteze conținutul din cadrul acestui serial", cei de la Palatul Buckingham "au spus că nu i-am contactat pentru comentarii [cu privire la documentare], când noi am făcut-o. Au făcut asta pentru a ne discredita... și, discreditându-ne, pot discredita conținutul emisiunii...".

Chiar Max Foster, de la CNN, a scris pe Twitter în ziua lansării documentarului pe platforma Netflix: "Complotul se îngroașă... Palatul Kensington a primit un e-mail despre o parte din serial de la ceea ce se pretindea a fi o companie de producție terță, dar nu l-au putut verifica, așa că nu au răspuns. La fel și Palatul Buckingham".

Potrivit Sky News, "Palatul Kensington a confirmat că a primit un e-mail care pretindea că provine de la o companie de producție terță şi că a încercat să verifice autenticitatea acestuia cu Archewell Productions (firma cuplului) și Netflix, dar nu a primit niciodată un răspuns".

Practic, oficialii de la Buckingham nu au vrut să fie implicaţi în proiectul "Meghan & Harry" nici măcar cu o citare, vreun comentariu sau poziţie, astfel că au minţit că au fost vreodată contactaţi pentru un drept la replică.

FOTO: Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...