Cum era să fie prinsă o echipă CNN într-un atac cu rachete din Ucraina VIDEO

Cum era să fie prinsă o echipă CNN într-un atac cu rachete din Ucraina VIDEO

O echipă de jurnaliști de la postul american de televiziune CNN a reușit să scape la limită dintr-un atac cu rachete, în timp ce făceau un reportaj săptămâna aceasta în orașul Orikhiv, din regiunea Zaporojie din sud-estul Ucrainei.

Este orașul în care locuitorii stau aproape tot timpul în adăposturi subterane, aflându-se sub un atac constant al forțelor ruse, ceea ce face extrem de periculoasă întoarcerea lor la suprafață.

Echipa de televiziune, condusă de corespondentul-șef pe probleme de securitate internațională al CNN, Nick Paton Walsh, părăsea orașul Orikhiv după ce a primit un avertisment privind pericolul unor atacuri iminente.

În timp ce conduceau, o rachetă a aterizat între mașina blindată în care se afla Paton Walsh și un vehicul care mergea în spatele mașinii care îl transporta pe producătorul său.

După câteva momente tensionate, cele două grupuri au reușit să comunice prin radio și au părăsit zona în siguranță.

Cu toate acestea, evadarea din asaltul forțelor ruse nu este o realitate practică pentru mulți ucraineni. Paton Walsh și echipa lui au vizitat un adăpost subteran în care locuitorii aveau acces la singura sursă de electricitate și apă curentă din oraș.

Luptele nu ar putea decât să se intensifice în apropiere de Orikhiv, dacă Ucraina va lansa în această primăvară mult așteptata contraofensivă. Zona este un teritoriu-cheie pentru o eventuală izolare a peninsulei Crimeea – pe care Rusia a anexat-o încă din 2014 – de restul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat

5 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat