Cum încearcă propagandistul lui Putin să creeze o minciună din imaginea cu moldovenii participanți la Adunarea „Moldova Europeană”

Cum încearcă propagandistul lui Putin să creeze o minciună din imaginea cu moldovenii participanți la Adunarea „Moldova Europeană”

Volodimir Soloviov, cel mai vocal propagandist al lui Putin, a publicat o imagine cu oamenii care au participat la Adunarea „Moldova Europeană” de la Chișinău și i-a prezentat ca fiind participanți la un contramiting la Comrat, o localitate din regiunea prorusă Găgăuzia a Republicii Moldova.

Soloviov publică informații eronate despre mitingul proeuropean de la Chișinău. FOTO: Arhivă

,,La Comrat, în capitala Găgăuziei, continuă mitingul antiguvernamental. Oamenii nu sunt de acord cu privire la cursul proeuropean al președintei Sandu și solicită organizarea unui referendum pentru a-l stabili”, a descris Volodimir Soloviov fotografia făcută în timpul Adunării Naționale ,,Moldova Europeană” din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) de la Chișinău pe care a distribuit-o pe canalul său de Telegram.

Totodată, acesta a menționat că ,,mai devreme în cursul zilei, Sandu a organizat propriul miting de susținere a cursului spre integrarea europeană”.

SOLOVIOV Propaganda Fake FOTO TELEGRAM jpeg

Detalii despre mitingul proeuropean

În data de 21 mai, Adunarea Naţională „Moldova Europeană” s-a desfășurat concomitent în capitala Republicii Moldova şi în 33 de oraşe europene.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul General al Poliției (IGP), la mitingul din Chișinău au participat în jur de 80.000 de persoane.

Zecile de mii de oameni au adoptat o rezoluție, solicitând clasei politice să modifice Constituția țării pentru „a stabili definitiv și ireversibil aderarea Republicii Moldova la UE”.

În opinia cetățenilor, ,,aderarea la Uniunea Europeană este calea unică care poate aduce pentru țara noastră stabilitate în fața provocărilor și unica șansă de dezvoltare a Republicii Moldova care va permite generațiilor următoare să-și realizeze potențialul, să acumuleze bunăstare, să modernizeze țara și să ducă o viață împlinită”.

La eveniment a participat și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care a susținut un discurs atât în limba română, cât și în engleză, menționând că UE continuă să fie lângă Republica Moldova, inclusiv în calea sa spre integrare europeană.

,,A fost opțiunea voastră să alegeți Uniunea Europeană și aveți aceeași protecție pe care Uniunea Europeană le oferă țărilor membre, aveți aceleași șanse pe care le au copiii mei și femeile de aici au aceleași șanse ca femeile din Europa să-și aleagă destinul țărilor. Voi ați ales Europa și Europa vă întâmpină cu brațele deschise. Nu sunt puternici și puteri mari în Europa, credem în șanse pentru toți și în egalitate, și în libertate. Voi aduceți o bucată din Moldova în Europa și faceți Europa mai puternică, credem în aceleași valori, împărtășim aceeași viziune. Împreună putem face oricăror greutăți pentru că Moldova este parte a familiei europene și această familie europeană este mereu cu voi. Republica Moldova nu este singură”, a afirmat Metsola.

La începutul lunii aprilie, lidera de la Chișinău, Maia Sandu, a anunțat despre convocarea Adunării Naționale ,,Moldova Europeană”, precizând că în acest mod cetățenii vor manifesta pentru calea europeană pe care au ales-o pentru Republica Moldova.

În vara anului trecut, aceasta a primit statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană, iar în luna aprilie, Parlamentului European a adoptat o rezoluție prin care se solicită că ea să înceapă negocierile de aderare la UE până la sfârșitul anului 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…