Cum își rezolvă imigrantele din Marea Britanie dreptul de ședere. 10.000 de lire pentru un tată fals

Cum își rezolvă imigrantele din Marea Britanie dreptul de ședere. 10.000 de lire pentru un tată fals

Bărbații britanici primesc plăți de mii de lire sterline pentru a se da drept tați pentru femei migrante, a descoperit o investigație BBC. Li se oferă până la 10.000 de lire sterline pentru a-și pune numele pe certificatele de naștere, ceea ce le permite copiilor să obțină cetățenia britanică.

Pasașport britanic FOTO Pexels

Odată ce copilul născut acolo obține cetățenia britanică, acest lucru le oferă și mamelor o cale de a obține rezidență în Marea Britanie.

Escrocii se folosesc de Facebook pentru a face reclamă pentru afaceri și susțin că au ajutat mii de femei în acest fel. Facebook spune că un astfel de conținut este interzis de regulile sale.

Ancheta, realizată de BBC Newsnight, a constatat că frauda se întâmplă în diferite comunități din Marea Britanie. Aceasta a descoperit agenți care operează în Marea Britanie și care găsesc bărbați britanici dispuși să fie părinți falși.

„Pachet complet” pentru 11.000 de lire

Un anchetator sub acoperire s-a dat drept o femeie însărcinată care se afla ilegal în Marea Britanie și a vorbit cu persoane care oferă aceste servicii.

Un agent, cunoscut sub numele de Thai, i-a spus că are mai mulți bărbați britanici care ar putea juca rolul de tata fals și i-a oferit un „pachet complet” pentru 11.000 de lire sterline. El a descris procesul ca fiind „foarte ușor” și a declarat că „ar face totul” pentru a-i obține copilului un pașaport britanic.

Thai, care nu și-a făcut reclamă pe Facebook, a spus că ar fi inventat o poveste convingătoare pentru a reuși să păcălească autoritățile. El i-a prezentat anchetatorului sub acoperire un britanic pe nume Andrew, despre care a spus că se va da drept tată. Andrew urma să primească 8.000 de lire sterline din taxa totală.

În timpul întâlnirii lor, Andrew și-a arătat pașaportul pentru a dovedi că este cetățean britanic. De asemenea, a făcut selfie-uri cu cercetătorul.

BBC nu a plătit niciun ban agenților care au oferit serviciul de tată fals.

Când Thai a fost confruntat ulterior cu privire la implicarea sa în această afacere, a negat orice faptă ilegală și a spus că „nu știa nimic despre asta”. Andrew nu a vrut să comenteze situația.

10.000 pentru tată, 300 onorariul agentului

Un alt agent, care se numește Thi Kim, a susținut că a ajutat mii de femei migrante însărcinate. Ea a spus că ar putea să le ofere un bărbat britanic și că ar costa „10.000 pentru tată”, onorariul ei fiind de 300 de lire sterline.

Toți bărbații pe care îi folosesc s-au născut aici și nu s-au mai înregistrat niciodată pentru niciun copil”, a declarat Thi Kim abchetatorului. „Știu cum să mă descurc cu totul. Nu va trebui să vă faceți griji că nu aveți pașaport. Va fi acordat cu siguranță”, a spus ea. Thi Kim nu a răspuns solicitării BBC de a face comentarii.

Escrocheria cu tată fals este descrisă ca fiind „incredibil de elaborată” de către avocatul specializat în imigrație, Ana González. „E ste foarte sofisticată, incredibil de dificil de controla t. Într-un fel, este doar o dovadă a cât de disperate sunt aceste femei și cât de mult sunt dispuse să meargă până la capăt pentru a-și asigura dreptul de a rămâne în Marea Britanie”, spune ea.

Fenomenul nu este verificat de autorități

Dacă o femeie migrantă se află în Marea Britanie în mod ilegal și dă naștere unui copil al cărui tată este un cetățean britanic sau un bărbat cu drept de ședere pe termen nelimitat, copilul este automat britanic prin naștere.

Mama poate solicita apoi o viză de familie, care îi va da dreptul de a rămâne în Regatul Unit - și poate solicita cetățenia în timp util.

„Această regulă este menită să protejeze copiii, nu să ofere vize femeilor care nu au acte în Marea Britanie. Nu este o portiță de scăpare. Nu ar trebui să fie văzută ca atare”, mai spune Gonzáles.

BBC nu a putut estima amploarea fraudei, deoarece Ministerul de Interne nu a putut furniza date privind numărul de cazuri pe care le-a investigat.

De asemenea, nu publică date privind numărul de vize acordate pentru părinții din afara Marii Britanii care au copii britanici. Cu toate acestea, anul trecut au fost acordate 4.860 de vize de familie pentru „alte persoane aflate în întreținere”. Aceasta este o categorie care îi include pe cei care solicită să rămână în Regatul Unit în calitate de părinți ai unor copii britanici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…