Cum joacă PSD politic tragedia din Caracal: vrea să-și subordoneze STS, instituția care gestionează și softul de la alegeri

Cum joacă PSD politic tragedia din Caracal: vrea să-și subordoneze STS, instituția care gestionează și softul de la alegeri

Liderii PSD au pus vineri toate tunurile pe STS după ce Poliția Română a acuzat Serviciul de Telecomunicații Speciale că ar fi furnizat poziția greșită a casei din care a sunat tânăra răpită din Caracal. Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a cerut trecerea serviciului la ministerul pe care-l conduce.

 Într-o postare pe Facebook, Gabriel Leș a făcut o paralelă cu tragedia aviatică din Apuseni din 2014, când STS nu a putut localiza corect avionul căzut, și a spus că ”sistemul de urgență 112 eșuează încă o dată lamentabil”.

”Trecerea STS sub coordonarea MApN cred că este unica soluție de a reforma și reda credibilitatea aceastei structuri esențiale pentru sistemul național de securitate”, a mai scris Leș, citează  G4Media.ro .

Și premierul Viorica Dăncilă a cerut în două rânduri măsuri împotriva STS, în ciuda faptului că serviciul a făcut publice datele care arătau că domiciliul suspectului se afla la limita zonei de localizare transmisă de STS poliției.

Reamintim că PSD încearcă din 2014 să-și subordoneze STS, un serviciu al cărui șef e numit de președintele României și care are, printre atribuții, gestionarea softului de la alegeri. Imediat după pierderea alegerilor europarlamentare din 26 mai, PSD a acuzat presupuse fraude și a înființat o comisie parlamentară, STS fiind una dintre țintele atacurilor liderilor PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”