Cum să ne ferim de influenţa nocivă a wi-fi-ului

Cum să ne ferim de influenţa nocivă a wi-fi-ului

Evoluţia reţelei de internet a făcut posibil ca fiecare dintre noi să comunice la mii de kilometri distanţă şi să avem acces aproape oriunde mergem, dar devenim dependenţi de internet, fără să fim pe deplin conştienţi că acest obicei este unul periculos pentru sănătatea noastră.

Cum să ne ferim de influenţa nocivă a wi-fi-ului (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Conform One.ro, companiile produc telefoanele mobile tot mai avansate cu Wi-Fi, dar aceste dispozitive sunt extrem de dăunătoare pentru sănătate.

Prima întrebare care trebuie adresată este cum se conectează dispozitivele la router fără cabluri? Laptopul, tableta sau telefonul mobil se conectează la router prin semnale de tip WLAN (unde electromagnetice), iar bucla de semnale WLAN care ne înconjoară este dăunatoare pentru sănătatea noastră.

Potrivit unui studiu realizat de British Health Agency, routerele au un impact negativ atât asupra oamenilor cât şi asupra plantelor.

Drept urmare, atunci când suntem mult timp înconjuraţi de aceste unde apar aceste simptome:

- Lipsa de concentrare;

- Probleme de somn;

- Dureri puternice de cap;

- Dureri de urechi;

- Oboseală cronica;

Această tehnologie a devenit o parte importantă, dar pot fi luate anumite măsuri pentru a reduce efectele negative. Iată care sunt acestea:

- Nu staţi cu routerul în dormitor sau în bucătărie;

- Dezactivaţi Wi-fi-ul atunci când nu este utilizat;

- Pentru a lua o pauză de la undele electromagnetice, încercaţi să utilizaţi telefoanele cu cabluri atunci când sunteţi în casă;

- Înainte de culcare, deconectaţi routerul şi toate celelalte device-uri dacă folosesc Wi-fi.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție