Cum se anunță vremea de Revelion. Unde va fi zăpadă la munte în noaptea dintre ani, în ce regiuni plouă

Cum se anunță vremea de Revelion. Unde va fi zăpadă la munte în noaptea dintre ani, în ce regiuni plouă

Ultima zi din an aduce tot vreme anormal de caldă. Nici urmă de zăpadă, doar ploi slabe în nord-vestul țării. La munte, de Revelion, maximele ajung la 7 grade Celsius. În zonele joase se anunță ceață.

Zăpadă doar la altitudini mari FOTO pixabay.com

Sâmbătă, 31 decembrie, în ultima zi a anului, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru sfârșitul lunii decembrie. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nord-vestice și nordice unde vor fi înnorări și izolat ploi slabe.

"Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între minus 1 și 7 grade Celsius. Dimineața și noaptea, în zonele joase din centru, sud și est, local va fi nebulozitate joasă sau ceață", anunță ANM.

Și la București, de Revelion, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 2 și 4 grade Celsius.

Minimele coboară până la minus 10 grade Celsius

La munte, conform prognozei ANM, vremea se va încălzi şi astfel, de Revelion, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade Celsius, iar cele minime la 0- 1 grad Celsius. Săptămâna viitoare, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade şi ale minimelor de minus 6- minus 5 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii slabe se va menţine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie şi după data de 4 ianuarie.

Valori termice, departe de recordurile de anul trecut

De Revelion, vreme frumoasă , cu un vânt calm, dar totuși destul de răcoroasă, cu minime ce pot cobori până la minus 8-minus 10 grade Celsius. Aceste temperaturi vor fi însă departe de recordurile de anul trecut din noaptea de Revelion, când minimele au coborât chiar și până la valori de minus 31 grade Celsius. În cursul zilei, în pofida unor înnorări locale, maximele termice vor urca până spre 0-7 grade Celsius la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute temperaturi în nordul Moldovei și cele mai ridicate în sudul țării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...