Cum se pregătesc Diana și Ștefan, românii care ocupă funcții importante în Poliția din Marea Britanie, pentru încoronarea Regelui Charles

Cum se pregătesc Diana și Ștefan, românii care ocupă funcții importante în Poliția din Marea Britanie, pentru încoronarea Regelui Charles

Doi români care ocupă funcții importante în Poliția din Marea Britanie au făcut dezvăluiri despre cum s-au pregătit pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea. Sunt interesante și poveștilor lor de viață, despre cum au ajuns polițiști.

Românul din poliția Marii Britanii FOTO captura video Antena 3

Cei doi români din poliția britanică, Diana și Ștefan, au povești de viață impresonante. Ei sunt printre primii români care au reușit să ocupe astfel de funcții în cadrul Poliției din Marea Britanie. Însă ca orice început, nici al lor nu a fost unul ușor.

Ștefan Năstase a plecat în Marea Britanie pentru a urma o facultate, însă un anunț pe care l-a văzut în ziar a făcut ca vizita lui în Londra să se prelungească până în prezent, scrie Antena 3.

Era un anunț în ziar, cum că Poliția Metropolitană recrutează. Am aplicat, iar 10 ani mai târziu, mă aflu tot aici. O parte din mine vrea să se întoarcă în România, dar cealaltă parte nu. Este dificil, pentru că mi-am petrecut aproape jumătate din viață în Marea Britanie”, a spus Ștefan.

Drumul anevoios spre împlinirea visului

Ștefan a ocupat mai toate funcțiile din cadrul structurii, astfel că timp de 10 ani a tot evoluat de la roluri de patrulare, până la cel de detectiv. Acum el este președinte al Asociației Ofițerilor Români din Poliția Metropolitană.

Românul polițist în Marea Britanie a dezvăluit cum s-a pregătit poliția pentru evenimentul istoric al încoronării Regelui Charles, pregătiri care au început cu mult timp în urmă.

Este un eveniment istoric, atât pentru Marea Britanie, cât și pentru noi, românii. Știm foarte bine că avem o legătură cu Regele Charles, iar el ține România aproape. Pregătirile au început cu mulți ani în urmă”, a mai adăugat românul.

Povestea Dianei este ușor diferită. Ea a plecat în Marea Britanie la doar 19 ani și visa de mică să devină polițistă. Însă a reușit asta abia după ce a ajuns la Londra, după ce a făcut curățenie prin hoteluri și diferite locuințe.

Diana a ajuns polițistă în Marea Britanie  FOTO captură video Antena 3

Diana a ajuns polițistă în Marea Britanie FOTO captură video Antena 3

A fost șansa mea să pot să plec. Făceam curățenie în hoteluri și în case private, am început de jos. M-am înscris la facultate, am terminat Dreptul și Criminalistica, apoi am aplicat la Poliție și am intrat, dar nu a fost deloc ușor”, a spus românca.

Diana s-a stabilit în Londra, este mamă și este cea care a pus bazele Asociației Ofițerilor Români din Poliția Metropolitană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale