Cum și-au modificat rușii dronele Lancet pentru a ocoli protecțiile blindatelor ucrainene VIDEO

Cum și-au modificat rușii dronele Lancet pentru a ocoli protecțiile blindatelor ucrainene VIDEO

O înregistrare video publicată de armata rusă pare să fie o dovadă a faptului că forțele rusești folosesc o versiune îmbunătățită a dronelor Lancet în scopul de a ocoli protecțiile antitanc și plasele antidronă ucrainene, relatează Insider.

Dronă Lancet lovind un vehicul blindat Bradley FOTO Telegram via Business Insider

Forțele rusești au postat o înregistrare video cu o dronă Lancet lovind un vehicul de luptă ucrainean și explodând la mică distanță de țintă.

Cele mai noi focoase ale acestor drone par să detoneze în aer înainte de a lansa spre țintă penetranți explozivi (EFP), spre deosebire de mai vechile modele care explodau la impact.

Acestea însă riscau să se încurce în plasele antidronă și să nu explodeze corespunzător.

Noile drone par să fie echipate cu tehnologie lidar, care presupune un telemetru laser format din două camere optice, util pentru detonarea focoaselor la distanța optimă, potrivit portalului militar ucrainean Militarynyi.

Focoasele EFP pot parcurge mai mulți metri fără să-și piardă forma și sunt capabile să evite protecțiile suplimentare de pe blindatele ucrainene, potrivit organizației ruse independente Conflict Intelligence Team.

„O înregistrare video a celei mai recente utilizări a muniției Lancet, echipată cu un astfel de focos, în timp ce lovește un vehicul de infanterie Bradley, a fost înregistrată pe axa Donețk. În filmare, se pot distinge clar două flame care au loc aproape simultan: una când încărcătura explodează la aproximativ patru metri de țintă și a doua când penetrantul exploziv ajunge la vehiculul blindat”, a explicat Conflict Intelligence Team.

Organizația a precizat că utilizarea dronelor Lancet împreună cu aceste focoase le conferă acestora „cel mai mare efect pe câmpul de luptă”.

În timp ce aceste capacități îmbunătățite sunt capabile să amenințe unele vehicule ucrainene, cele mai bine protejate vehicule ar trebui să poată respinge atacurile, a notat Forbes.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Iurii Ihnat, a declarat pentru LIGA.net că cea mai bună modalitate de a contracara dronele rusești este doborârea lor în zbor sau suprimarea cu ajutorul războiului electronic.

El a precizat că o soluție pentru forțele ucrainene în vederea contracarării lor ar fi vizarea dronelor Orlan-10 , folosite pentru recunoaștere și direcționarea dronelor Lancet către ținte.

Dronele rusești Lancet au devenit devastatoare pe câmpul de luptă din Ucraina și au avansat constant în ceea ce privește raza de acțiune și capacitățile lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat