Cum va fi vremea a doua zi de Paște. Unde fac ploile ravagii și în ce zone se întoarce iarna

Cum va fi vremea a doua zi de Paște. Unde fac ploile ravagii și în ce zone se întoarce iarna

Toată săptămâna va ploua. Acesta este anunțul meteorologilor care prognozează valori ușor peste cele normale în regiunile intracarpatice. În celelalte regiuni, temperaturile vor fi apropiate și, pe alocuri, mai mici decât cele obișnuite.

Ploi puternice în toată țara FOTO Shutterstock

Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în majoritatea zonelor țării.

" Vor fi ploi pe tot parcursul săptămânii. Spre sfârșitul săptămânii ne așteptăm ca aria acestora să fie în restrângere. Dar vreau să menționez că aceste ploi sunt specifice sezonului cald, adică sunt ploi de scurtă durată. Vor fi perioade cu și cu soare, perioade cu ploi. Ne așteeptăm ca și pe parcursul zilelor următoare să mai acumulăm niște cantități de apă, dar în ceea ce privește regimul termic, temperaturile vor mai scădea și vom ajunge în jurul normelor perioadei, norme cuprinse între 13 grade Celsius în depresiunea din estul Transilvaniei, pe litoral și până la 19 grade Celsius în sud-vestul teritoriului", a spus Iris Răducanu, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN .

Vânt nervos în regiunile sudice

Luni, 17 aprilie, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa ușor peste cele normale la această dată în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate și pe alocuri mai mici decât acestea în rest.

"Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în majoritatea zonelor țării, însă cu precădere în jumătatea de sud-vest, unde pe alocuri cantitățile de apă vor fi de 2o-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. În zona montană, la peste 1700 m altitudine, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări la munte, în regiunile sudice și în centru, cu viteze la rafală în general de 40-50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 4 și 10 grade Celsius. Izolat va fi ceață", anunță ANM.

În București vor fi perioade în care se vor semnala averse , posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de până la 40-45 km/h. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în mod obișnuit la această dată, se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 8 grade Celsius.

Vreme instabilă și marți

Marți, 18 aprilie, tot de ploi avem parte. Vremea se va menține în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei. Cerul va fi mai mult noros. Vor fi averse în cea mai mare parte a țării, pe alocuri însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jumătatea sudică. Local vor fi descărcări electrice. La munte, la altitudini de peste 1700 m, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări la munte și în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 19 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 9 grade Celsius. Izolat se va forma ceață.

Și în Capitală va ploua, iar temperatura maximă va fi de 15 grade Celsius. Minima se va situa în jurul valorii de 8 grade Celsius.

Maxime de 18 grade Celsius

Ziua de miercuri, 19 aprilie, aduce înnorări temporar accentuate și mai ales ziua va ploua în majoritatea zonelor. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. La munte, la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 4 și 9 grade Celsius. Izolat se va forma ceață.

În Capitală, vremea va fi în general închisă, cu temperaturi diurne, în continuare, ușor mai mici decât normal. Temporar vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 7 și 9 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”