Cum va fi vremea de 1 decembrie în București și Alba Iulia

Cum va fi vremea de 1 decembrie în București și Alba Iulia

Meteorologii au anunțat temperaturi scăzute pe 1 decembrie, când în toată țara au loc manifestări dedicate Zilei Naționale a României. Progonza specială pentru București a arătat că vor fi precipitații mixte, inclusiv ninsoare.

De 1 decembrie s-ar putea să ningă în București / Foto: Shutterstock

Astfel, în Capitală „nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte – ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 35…40 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 1…2 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.”.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut o prognoză meteo specială și pentru Alba-Iulia.

Joi, de 1 decembrie, cerul va fi temporar noros, iar dimineța vor fi condiții de ceață.

„Seara și noaptea cerul va deveni noros și vor fi posibile precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare). Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.”, mai anunță ANM.

Ultima zi de toamnă

Miercuri, 30 noiembrie, conform meteorologilor, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice la sfârșitul lunii noiembrie și doar în regiunile vestice, cu precădere la deal, se vor atinge maxime diurne peste norme. Cerul va fi mai mult noros în sudul și în estul țării, cu precipitații locale în Oltenia și sudul Banatului și izolate în Muntenia, Dobrogea și Moldova; vor fi ploi, dar mai ales în zonele deluroase posibil și precipitații mixte.

În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice, cu viteze mai mari în sudul Banatului și pe litoral. În vestul Carpaților Meridionali va ninge, iar vântul va sufla tare, viscolind sau spulberând trecător zăpada la altitudini mari, iar în restul masivelor va fulgui și doar pe creste vor fi ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 10 grade Celsius, iar cele minime se vor situa în general între minus 3 și 4 grade Celsius. Izolat se va semnala ceață.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”