Cum va fi vremea în această săptămână. Unde va ninge și unde cresc temperaturile

Cum va fi vremea în această săptămână. Unde va ninge și unde cresc temperaturile

Luni, 30 ianuarie, va ninge în zonele montane, iar la altitudini mari, vântul va viscoli zăpada. În estul țării, apare soarele și vor fi condiții de producere a poleiului.

Imagini de vis în Parâng FOTO Shutterstock

Conform meteorologilor, maximele se vor încadra în această săptămână între -4 grade în depresiuni și 5 grade în vest.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se vor înregistra temperaturi modeste. Minimele coboară până la -5 grade și va ninge local.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi cu înnorări temporare, însă ninsorile apar și la noapte. Temperaturile mai cresc puțin și ajung pe la 2 grade la Iași.

Ninsorile vor fi mai consistente în zona Maramureșului, vântul va crește în intensitate și temperaturile nu trec de 2 grade.

În Transilvania , dimineața este ger în depresiuni și se semnalează ceață în unele zone. Pe parcursul zilei vor fi înnorări, iar spre seară și la noapte o să ningă abundent în zonele de munte, iar la altitudini mari va fi viscol. La amiază vor fi -3 grade la Miercurea Ciuc și 1-2 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării predomină vremea închisă și vântul va avea intensificări. Luni, la Drobeta Turnu Severin, vor fi 4-5 grade.

Temperaturile scad și în ținuturile sudice. Predomină vremea închisă, iar spre seară și la noapte o să ningă pe suprafețe restrânse.

În București, se încălzește

În București, temperatura în termometre va urca până la 1 grad. Marți, în prima partea zilei mai sunt înnorări și condiții de fulguială, însă mai târziu apare și soarele. Maxima va ajunge pe la 4 grade, iar în noaptea următoare vor fi -5 grade.

Miercuri se încălzește ușor și maxima va ajunge pe la 5 grade, o valoare puțin mai ridicată decât în mod obișnuit.

Joi temperaturile continuă să crească și vor ajunge pe la 7-8 grade. Se mai adună norii pe parcursul zilei, însă șansele de precipitații vor fi reduse. În noaptea de joi spre vineri, minima coboară la -4 grade.

Vremea la munte

La munte ninsorile apar pe seară și la noapte, în toate masivele și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada depusă, cu viteze de 70-90 de km/h.

Ziua de mâine aduce vreme rece. O să ningă în majoritatea masivelor, mai consistent în Carpații Meridionali și vântul va viscoli ninsoarea la altitudini mari.

Miercuri se anunță o zi rece, chiar geroasă la altitudini mari. Va ninge în toate masivele, iar în în zona Carpaților Occidentali și în nordul Orientalilor se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări susținute pe creste, cu rafale de 80-100 km/h, va viscoli ninsoarea și vizibilitatea va fi scăzută.

Joi, vremea va fi rece, mai ales la atitudini mari, pe unde și vântul prinde putere. Cerul rămâne acoperit de nori, va ninge în toate zonele de munte, mai consistent în masivele vestice și în cele nordice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”