Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni. Când vine primăvara, unde face iarna ravagii în continuare

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni. Când vine primăvara, unde face iarna ravagii în continuare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Specialiștii anunță că se va încălzi treptat, cu valori ce ar putea să atingă 15 grade Celsius în sud, sud-vest și vest. La munte, iarna continuă să-și facă de cap.

Iarnă autentică la munte FOTO Shutterstock

Vremea în Banat

Vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6 grade (valoare normală pentru această perioadă), până spre 10-11 grade Celsius. În prima jumătatea a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderent negative , iar media acestora va oscila între minus 5 și 2 grade Celsius (cu cele mai ridicate valori la sfârșitul primei săptămâni). A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului; media valorilor diurne va ajunge la 8 grade Celsius și a celor nocturne la minus 3- minus 2 grade Celsius. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 11 grade Celsius și ale minimelor de 0-1 grad. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Vremea în Crișana

Valorile termice diurne vor avea tendința de creștere pe aproape tot parcursul intervalului. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (5 grade), iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 8-9 grade Celsius. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6-7 grade Celsius, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 9-10 grade Celsius. Minimele termice vor avea variații și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între minus 5 și 2 grade Celsius, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Vremea în Transilvania

Vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 2-3 grade Celsius (valori apropiate de normele perioadei), până spre 7-8 grade Celsius. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 4 grade Celsius. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 8-9 grade Celsius. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima săptămână, vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între minus 7 și 1 grad, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Vremea în Maramureș

Valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și din nou după data de 21 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (2-4 grade Celsius), iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 7-8 grade Celsius. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 5-6 grade Celsius, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 8-9 grade Celsius. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între minus 6 și 2 grade Celsius, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Vremea în Moldova

Valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și din nou după data de 22 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme în mare parte a regiunii și vor fi de 4-5 grade Celsius, iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 9-10 grade Celsius. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6 grade Celsius, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 10 grade Celsius. Minimele termice vor avea variații în prima săptămână și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între minus 6 și 2 grade Celsius, cu cele mai calde nopți în perioadele 14-15 februarie și 18-20 februarie. Vor fi precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și burniță), pe arii restrânse, în primele zile ale intervalului, dar probabilitatea va fi în creștere din nou în intervalul 18-21 februarie și după 24 februarie.

Vremea în Dobrogea

Vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 4-6 grade Celsius (valori normale pentru această perioadă), până spre 11-12 grade Celsius. În prima jumătate a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între minus 3 și 3 grade Celsius (cu cele mai ridicate valori la sfârșitul primei săptămâni). A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului; media valorilor diurne va ajunge la 7-8 grade Celsius și a celor nocturne la 0 grade. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 10-11 grade Celsius și ale minimelor de 2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului.

Vremea în Muntenia

Vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6-7 grade Celsius (valori în general apropiate de norme), până spre 12-13 grade Celsius. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului, media valorilor diurne va ajunge la 8 grade Celsius, dar după data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 11-12 grade Celsius. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între minus 5 și 2 grade Celsius, cu cele mai calde nopți în perioada 19-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Vremea în Oltenia

Vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 7-8 grade Celsius, până spre 13-14 grade Celsius. La începutul celei de-a doua săptămâni va fi o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 9 grade Celsius. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 12 grade Celsius. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima săptămână, vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între minus 5 și 2 grade Celsius, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații îndeosebi sub formă de ploaie va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Vremea la munte

Variațiile termice nu vor fi semnificative pe parcursul intervalului, dar tendința va fi de creștere ușoară în prima săptămână și după data de 21 februarie. Media temperaturilor maxime va oscila între minus 3 și 2 grade Celsius (cu cele mai ridicate valori între 16 și 19 februarie și după data de 22 februarie), iar a celor minime între minus 8 și minus 4 grade Celsius (cu cele mai ridicate valori între 18 și 20 februarie și după data de 23 februarie). Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...