Cum va fi vremea în weekendul care se apropie și săptămâna viitoare, în fiecare zonă a țării

Cum va fi vremea în weekendul care se apropie și săptămâna viitoare, în fiecare zonă a țării

Estimarea ANM realizată până la data de 21 mai indică temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării, dar și perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Cluj. FOTO Visit Cluj

Iată cum vor arăta din punct de vedere termic acest weekend și săptămâna viitoare, potrivit estimării realizate de ANM folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze.

Vremea în Banat

Până la sfârșitul acestei săptămâni vom avea parte de o vreme ușor mai rece decât în mod obișnuit. Săptămâna viitoare temperatura aerului va avea o tendință de creștere ușoară și, treptat, se va apropia de normalul termic al perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse între 18 și 22 de grade și ale minimelor de 10...11grade.

Local și temporar vor fi ploi, cu o probabilitate mai mare în intervalul 12 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Vremea în Crișana

Regimul termic va avea ușoare fluctuații până la sfârșitul acestei săptămâni și se va situa sub cel specific sezonului.

Săptămâna viitoare vremea se va încălzi treptat.

„Se va apropia de valori ale temperaturii aerului în jurul celor caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse între 19 și 23 de grade și minime de 8...10 grade.Vor fi ploi, în general de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate”, precizează ANM.

Vremea în Transilvania

Spre sfârșitul acestei săptămâni vor fi ușoare oscilații ale valorilor de temperatură de la o zi la alta, care vor caracteriza o vreme rece pentru această perioadă.

Săptămâna viitoare temperatura aerului va crește treptat și vremea se va apropia de normalul termic al sezonului, cu medii ale maximelor începând de la 16 grade până la 22 de grade și ale minimelor cuprinse între 7 și 9 grade.

„Local și temporar vor fi ploi, în general de scurtă durată, la începutul primei săptămâni, apoi cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate”, arată ANM.

Vremea în Maramureș

Regimul termic va avea ușoare alternanțe până la sfârșitul acestei săptămâni și se va situa sub cel specific sezonului.

Săptămâna viitoare, vremea se va încălzi treptat și se va apropia de valori ale temperaturii aerului în jurul celor caracteristice perioadei.

„Astfel, media maximelor va crește începând de la 16 grade, până la 23 de grade și cea a minimelor va fi curpinsă între 7 și 9 grade. Vor fi ploi, în general de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate”, explică ANM..

Vremea în Moldova

Media temperaturii maxime este în creștere de la o zi la alta și va ajunge la 23 de grade pe 21 mai. Temperatura medie nocturnă va scădea treptat până la 3 grade în 11 mai, apoi va crește din nou la 7 grade în acest weekend.

Săptămâna viitoare, media temperaturii maxime va crește treptat de la o zi la alta până spre 11 grade la finalul intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată.

Vremea în Dobrogea

Media temperaturii maxime e în creștere ușoară și treptată, urmând să ajungă la 17 grade spre finalul acestei săptămâni, apoi va continua să crească spre 21 de grade până la finalul săptămânii viitoare.

Temperatura medie nocturnă va fi de 6 grade în 11 mai, apoi va crește spre 12 grade până la finalul intervalului prognozat.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată săptămâna viitoare

Vremea în Muntenia

După ce, în jurul datei de 11 mai, sunt așteptate 15 grade, temperaturile vor crește treptat, astfel că, săptămâna viitoare, valorile medii ale temperaturii diurne vor ajunge spre 24 de grade.

Cele mai coborâte valori nocturne ale acestei săptămâni sunt în intervalul 10 - 12 mai.

Săptămâna viitoare, valorile medii ale temperaturii nocturne vor crește treptat de la 8 grade pe 15 mai la 11 grade la finalul intervalului.

Probabilitatea pentru ploi va fi și în această zonă mai ridicată săptămâna viitoare.

Vremea în Oltenia

Se anunță valori de 14 – 16 grade până pe 14 mai, apoi, săptămâna viitoare, va crește treptat spre 23 de grade la finalul intervalului. Valorile termice nocturne vor marca o scădere la 6 grade în 12 mai, apoi vor crește treptat spre 11 grade, săptămâna viitoare.

Ploile vor avea probabilitate mai mare în intervalul 14 – 21 mai.

Vremea la munte

Atât media temperaturii maxime cât și cea a minimei vor avea ușoare alternanțe până la sfârșitul acestei săptămâni.

„Astfel regimul termic mediu diurn va oscila între 4 și 7 grade, iar cel nocturn între -3 și 1 grad”, se arată în prognoza acestei săptămâni

Săptămâna viitoare, tendința valorilor de temperatură va fi de creștere treptată, iar media temperaturii diurne va ajunge la 12 grade pe 21 mai, iar cea nocturnă la 5 grade la finalul intervalului prognozat.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului și în perioada14 – 21 mai, potrivit ANM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”