Cumnatul lui Dodon, prins de procurori când mânca un document probă din dosarul în care este cercetat alături de fostul președinte

Cumnatul lui Dodon, prins de procurori când mânca un document probă din dosarul în care este cercetat alături de fostul președinte

Cumnatului lui Igor Dodon a fost reținut și el, marți, alături de fostul președinte al Republicii Moldova, într-un dosar de trădare şi îmbogăţire ilicită, denumit de presa de la Chișinău „Dosarul Sacoşa”. Cumnatul lui Dodon a fost prins de anchetatori chiar în timp ce ar fi încercat să mănânce un document probă în dosar, scrie Jurnal.md .

Igor DodonFoto: Facebook

Anchetatorii au făcut percheziții la vila lui Igor Dodon, dar și la alte proprietăți deținute de fostul președinte direct sau prin interpuși. Jurnal.md scrie că anchetatorii l-au prins pe cumnatul lui Igor Dodon în timp ce mânca un document care atesta că Dodon este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova.

„O persoană a încercat să distrugă probele prin înghițire”, a confirmat ulterior parchetul, fără a menționa numele persoanei în cauză.

Potrivit cotidianului deschide.md , este vorba despre Petru Merineanu, cumnatul lui Dodon.

Acesta a fost reținut de procurori pentru 72 de ore, la fel ca și Igor Dodon.

Peste 35.000 de euro au găsit procurorii în cadrul perchezițiilor făcute pe proprietățile fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon.

În cursul după-amiezei, autoritățile judiciare au anunțat că fostul demnitar a fost reținut pentru 72 de ore, urmând a fi analizată posibilitatea arestării preventive.

Potrivit surselor Deschide.md , în cadrul perchezițiilor desfășurate la rudele lui Dodon, oamenii legii au depistat mai multe obiecte de preț și sume impunătoare de bani.

La casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lângă zecile de mii de lei moldovenești, procurorii au găsit și un plic cu aproximativ 10.000 euro cu înscripția „Pentru PSRM”.

Bani gasiti la perchezitii in locuintele lui Dodov

Tot acolo, anchetatorii au găsit și o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25 000 de EURO ca „arvună pentru aparatură de bucătărie”.

Recipisa in care se arata ca sotia lui Dodon a platit bani pentru aparatura electrocasnica

Printre obiectele de valoare ridicate de procurori de la Dodon se află și un set de șah dăruit lui Dodon de fostul șef al Moldtelecom și ex-viceministrul Economiei Vitalie Iurcu, bănuit de îmbogățire ilicită și stabilit în România.

Set piese de sah primit in dar de Dodon

Ancheta s-a extins și la membrii familiei lui Igor Dodon. De exemplu, în apartamentul cumnatului acestuia, Petru Merineanu, procurorii Anticorupție au găsit mai multe bancnote de 100 de EURO.

Euro gasiti in apartamentul cumnatului lui Igor Dodon

În acest caz, procurorii urmează să stabilească proveniența banilor, scrie PROTV CHișinău .

Marți dimineață, procurorii anticorupție, împreună cu ofițerii SIS și CNA, au descins la mai multe adrese legate de Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Acuzațiile pe care procurorii i le aduc fostului președinte pro-rus Igor Dodon

„Dosarul Sacoșa” a fost deschis de procurorii de la Chișinău după apariţia unor imagini în care fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc i-a dat lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani destinaţi achitării salariilor angajaţilor Partidului Socialiştilor.

Potrivit procurorului Mariana Cherpec de la Procuratura Generală a Republicii Moldova, dosarul vizează infracțiunile de coruperea pasivă, acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.


Dodon a fost președinte al Republicii Moldova între 2016 și 2020 după ce a câștigat alegerile prezidențiale din noiembrie 2016 într-un scrutin marcat de mari probleme de vot în diaspora.

Igor Dodon s-a facut cunoscut în special prin mesajul său puternic pro-rus, el susținând departarea de UE, denunțarea acordului de asociere cu UE și aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…