Cupa Davis: Spania conduce România cu 1-0, după victoria lui Lopez în fața lui Copil

Cupa Davis: Spania conduce România cu 1-0, după victoria lui Lopez în fața lui Copil

Echipa de tenis a Spaniei conduce cu 1-0 în întâlnirea de Cupa Davis cu România, din turul 2 al Grupei I a zonei Europa/Africa, după ce vineri Feliciano Lopez (nr. 20 ATP) l-a învins pe Marius Copil cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3.

Feliciano Lopez s-a impus la capătul unei partide epuizante care a durat 3 ore și 41 de minute.

Acest prim meci dintre Copil și Lopez a început cu un set echilibrat în care jucătorul român a reușit să se ridice la nivelul adversarului său în multe momente, în ciuda celor 143 de locuri care îi despart în clasamentul ATP. Tenismanul spaniol a realizat un break în debutul meciului și a condus la un moment dat cu 4-1, dar Marius Copil a reușit să revină pe tabelă. Mai întâi a fructificat una dintre cele două mingi de break și a redus din diferență, 4-3. În ghemul următor, pe propriul serviciu, el a salvat două mingi de break și a închis cu un as, ridicând sala în picioare. Din păcate, în tie-break, jucătorul român a făcut câteva greșeli de care adversarul său a profitat și s-a impus în final cu 7-4.

Impulsionat de jocul său din primul set, Copil (nr. 163 ATP) l-a început foarte bine pe al doilea și a realizat repede break-ul, conducând cu 2-0. Imediat însă, Feliciano Lopez a reușit rebreak-ul. Ghemul al patrulea fost cel mai lung al setului secund, spaniolul numărul 20 mondial fiind nevoit să salveze două mingi de break pentru a restabili egalitatea pe tabela de marcaj. Cei doi și-au câștigat fiecare serviciul până la scorul de 6-5 pentru Marius Copil. La acel moment, Feliciano Lopez a realizat o dublă greșeală, a continuat cu o lovitură în fileu, pentru ca un punct norocos să îl pună pe Copil în situația de a avea trei mingi de set. Foarte concentrat, jucătorul român nu a ratat șansa oferită și s-a impus în setul secund cu 7-5.

Vizibil obosit, dar și deranjat de opoziția adversarului său, Feliciano Lopez a avut nevoie de 38 de minute de la debutul setului trei pentru a reuși primul break. La scorul de 4-4, Marius Copil a salvat două mingi, a făcut 40-40, dar în cele din urmă și-a cedat serviciul. Pus în fața șansei de a servi pentru set, spaniolul nu a ratat și a câștigat cu 6-4.

Cu un serviciu precis și foarte rapid, care l-a ajutat de altfel pe parcursul întregului meci, Marius Copil a reușit repede să preia avantajul în setul patru, conducând după 12 minute cu 3-0. De cealaltă parte, Lopez a părut din ce în ce mai iritat de modul în care curge jocul, căutând explicații pentru erorile sale, dar și modalități de a contracara jocul lui Copil. Nu le-a găsit, iar jucătorul român adus egalitatea la seturi, 2-2, după un ghem în care a reușit trei ași (6-3).
În setul decisiv, jucătorul român a continuat să servească excelent, realizând as după as. Din păcate, la scorul de 4-3, experiența lui Feliciano Lopez și-a spus cuvântul. Acesta a reușit break-ul, pentru ca apoi să servească pentru meci. Marius Copil a încercat să revină, a salvat chiar și două mingi de meci, dar în cele din urmă a trebuit să se recunoască învins. Lopez s-a impus cu 6-3 și a pus echipa Spaniei în avantaj după prima partidă.

Copil a reușit în acest meci nu mai puțin de 33 de ași, față de 12 ai ibericului, care a comis 10 duble greșeli (3 pentru arădean).

Tot vineri este programat și meciul dintre Adrian Ungur și Roberto Bautista Agut.

În a doua zi, sâmbătă, are loc meciul de dublu dintre Horia Tecău/Florin Mergea și Marc Lopez/Pablo Carreno Busta, iar duminică sunt programate meciurile Marius Copil — Roberto Bautista Agut și Adrian Ungur — Feliciano Lopez.

În Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se desfășoară, în perioada 15-17 iulie, meciul de tenis dintre România și Spania, în cadrul Cupei Davis, Grupa I Europa/Africa, turul 2.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”