Curierul conștiincios devenit viral: a livrat un colet în timpul unei intervenții a trupelor speciale - VIDEO

Curierul conștiincios devenit viral: a livrat un colet în timpul unei intervenții a trupelor speciale - VIDEO

Un curier de la Amazon a devenit viral pentru abilitățile sale excepționale de livrare. Un videoclip recent postat pe TikTok îl arată pe șoferul care se oprește pe o stradă împânzită de vehicule de poliție și trece printre ofițerii înarmați pentru a lăsa un pachet.

FOTO: Captură Video

„Amazon lucrează din greu”, a spus persoana care a înregistrat videoclipul. „În mijlocul unei confruntări, el își livrează pachetul”.

În înregistrarea video, postată pe pe TikTok pe 18 martie, se vede cum curierul duce o cutie mică până la aleea unde aparent are loc confruntarea, luându-i prin surprindere pe ofițeri. Imediat ce îl văd, aceștia îi spun să se oprească și îi iau pachetul din mâini, iar după acesta se întoarce calm la mașina sa și face o fotografie rapidă a scenei.

Potrivit sursei citate, curierul respectiv a nimerit în mijlocul unei acțiuni a trupelor speciale care dura de aproape 24 de ore în Cary, Carolina de Nord. Membrii echipei SWAT înconjuraseră o clădire în care se afla un suspect înarmat. Un bărbat înarmat se baricadase în interiorul unui bloc, luându-l ostatic pe fiul lui de 11 ani.

„Întotdeauna acordăm importanță siguranței curierilor care livrează coletele și le comunicăm în mod constant că, dacă nu se simt în siguranță, nu trebuie să livreze și să ne contacteze pentru sprijin imediat”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon.

Videoclipul a adunat peste 7 milioane de vizualizări.

Dedicarea curierului pentru munca sa a stârnit reacții amuzante.

„Curierul de la Amazon a spus: «Ascultați, am o treabă de făcut și nu contează ce faceți voi aici. Eu astăzi voi livra acest pachet»”, a scris un utilizator.

„Când Amazon spune «data de livrare garantată», ei chiar vorbesc serios”, a spus o altă persoană.

Scandalul bacșișurilor

Cineva care pretinde că este curier la Amazon a scris în comentarii că persoana din videoclip nu a avut de ales decât să livreze pachetul, spunând că „ori livra pachetul ori era concediat”. Altcineva care susține că a fost anterior șofer la Amazon a comentat: „dacă nu livrai toate pachetele, aveai probleme”.

Tratamentul aplicat de companie curierilor este de mult timp sub observație. În decembrie, fostul procuror general al Washington, D.C., Karl Racine, a declarat că a intentat un proces împotriva Amazon pentru că a furat bacșișul curierilor într-o „schemă înșelătoare și ilegală care i-a păcălit pe consumatori să creadă că crește remunerația șoferilor, când Amazon deturna de fapt bacșișurile pentru a-și reduce propriile costuri cu forța de muncă și pentru a crește profiturile".

În 2021, FTC a declarat că gigantul comerțului electronic a furat bacșișuri în valoare de aproape 62 de milioane de dolari.

„Consumatorii trebuie să știe unde se duc bacșișul lor. Acest proces are ca scop să le oferim curierilor bacșișul care li se cuvine și să le spunem consumatorilor adevărul", a declarat Racine. „Amazon, una dintre cele mai bogate companii din lume, cu siguranță nu are nevoie să ia bacșișuri care aparțin angajaților. Amazon poate și ar trebui să facă mai bine”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /