Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sunt favorite la aur. Rezultatele de vineri ale românilor

Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sunt favorite la aur. Rezultatele de vineri ale românilor

Sportivii români au evoluat la canotaj şi tir cu arcul la Jocurile Olimpice de la Tokyo în data de 23 iulie, zi în care este programată şi ceremonia de deschidere, de la ora 14.00.

Dacă la tir cu arcul a fost vorba doar despre o etapă de ierarhizare a sportivelor pe tablou (Mădălina Amăistroaie a ocupat locul 37), la canotaj s-au dat primele bătălii pentru calificarea în fazele avansate.

Emoțiile delegației tricolore s-au îndreptat în special spre Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioane europene și vicecampioane mondiale la dublu vâsle, aceasta fiind ambarcațiunea României cu cele mai mari șanse la medalia olimpică de aur la JO 2020.

În seria a doua, în competiție cu Canada, Italia și ROC (Rusia), româncele și-au spulberat adversarele, impunându-se cu un avans de aproximativ 8 secunde. Mai mult, Bodnar și Radiș s-au calificat în semifinale cu cel mai bun timp.

Calificarea în semifinale a fost obținută și în proba similară masculină, Ioan Prundeanu și Marian Enache clasându-se pe poziția a treia în seria lor.

Ambele semfinale vor avea loc luni.

Rezultatele de vineri ale românilor sunt următoarele:

03.00 Tir cu arcul, feminin, individual, runda de calificare: Mădălina Amăistroaie - locul 37 pe tabloul de 64 de participante
04.50 Canotaj, dublu vâsle, masculin, serii: Ioan Prundeanu, Marian Enache - locul 3 în serie, calificare în semifinale.
05.10 Canotaj, dublu vâsle, feminin, serii: Ancuta Bodnar, Simona Radiș - locul 1 în serie, calificare în semifinale.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 Foarte interesante amănunte!

4 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

5 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...