Curtea de Apel a amânat pentru 20 iulie judecarea cererii de suspendare a falimentului FC Rapid

Curtea de Apel a amânat pentru 20 iulie judecarea cererii de suspendare a falimentului FC Rapid

Curtea de Apel București a amânat pentru 20 iulie judecarea cererii de suspendare a hotărârii de intrare în faliment a clubului de fotbal Rapid București, dictată de Tribunalul București în data de 13 iunie.

În urma acestei hotărâri, cel mai probabil gruparea giuleșteană nu va fi înscrisă în ediția 2016/2017 a Ligii 1, o decizie în acest sens urmând să fie luată în cursul acestei zile, în cadrul Adunării general a LPF.

La termenul de marți, la Curtea de Apel, au asistat și aproximativ 20 de suporteri rapidiști, majoritatea îmbrăcați cu tricouri cu însemnele clubului giuleștean.

Completul de judecată, condus de președintele Dana Simona Arjoca, a refuzat să judece marți cererea de suspendare a hotărârii de faliment, deoarece avocatul clubului FC Rapid, Gabriela Mina, nu avea mandat de împuternicire din partea lichidatorului judiciar Aurel Brihac.

Curtea a suspendat ședința pentru o oră tocmai pentru ca avocatul să obțină semnătura pe mandatul de reprezentare din partea lichidatorului judiciar, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Mina a motivat în fața instanțe că lichidatorul judiciar, în numele căruia se depusese cerea de suspendare a hotărârii de faliment, se află în prezent în concediu. În aceste condiții, președinta completului a refuzat să judece pe fond cererea.

Pentru a obține, totuși, un nou termen, avocatul Gabriela Mina a depus un mandat de reprezentare a companiei Azuga Waters, companie creditoare a clubului și controlată de acționarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru.

"Azuga Waters își însușește cerea de suspendare a hotărârii de faliment, ca și creditor al societății aflate în insolvență. Menționez că interesele creditorului, Azuga Waters, și ale societății debitoare, care este clubul, sunt comune", afirmat Gabriela Minea.

Judecătoarea Dana Simona Arjoca a acceptat însușirea cererii de către compania Azuga Waters și a acordat ca termen data de 20 iulie pentru continuarea procesului.

Situația clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce cererea de suspendare a hotărârii de faliment a fost respinsă joi de Curtea de Apel București, iar lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început deja demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA. În aceste condiții, clubul Rapid nu va fi înscris în ediția 2016-2017 a Ligii I. Termenul pentru înscriere este 12 iulie, dată fixată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru tragerea la sorți a programului următorului sezon. Cel mai probabil, formația Rapid se va înscrie în Liga a V-a, ultimul eșalon fotbalistic zonal.

La 13 iunie, Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la acea dată dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

2 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

3 Câh...

4 Așa arată relaxarea la Mamaia

5 Atenție, balenă în libertate pe plajă, la Mamaia!