Curtea de Apel acceptă acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de unul dintre inculpații din dosarul mitei de la Otopeni

Curtea de Apel acceptă acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de unul dintre inculpații din dosarul mitei de la Otopeni

Curtea de Apel București a acceptat acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Cătălin Lăscuț, unul dintre inculpații în dosarul mitei de la Aeroportul Otopeni. Afaceristul a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

FOTO: Mediafax

„În baza art. 488 alin. (4) lit. c) Cod procedură penală, admite apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție şi de inculpatul Lăscuț CĂTĂLIN împotriva sentinţei penale nr. 846/2023 din 03 iulie 2023 pronunţate de Tribunalul București- Secția I Penală în dosarul nr. 15650/3/2023. Desfiinţează sentinţa atacată şi rejudecând: În baza art. 485 alin. (1) lit. a) Cod procedură penală, admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei din 18.05.2023, încheiat de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpatul Lăscuț CĂTĂLIN”, se arată în decizia instanței.

Potrivit deciziei Curții de Apel București, decizie definitivă, Cătălin Lăscuț este condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea de trafic de influență.

În luna iulie a acestui an, Tribunalul București a respins acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii DNA de Cătălin Lăscuț, după ce instanța a respins și acordul încheiat de fostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București, George Alexandru Ivan.

„În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În lunile august și decembrie 2022, inculpatul ar fi pretins de la directorul general al unei alte societăți comerciale (martor în cauză) foloase necuvenite constând în folosința unor spații comerciale din interiorul aeroportului Otopeni și ulterior suma de 100.000 euro, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Transporturilor și asupra directorului general al CNAB, promițând că-i va determina pe aceștia să faciliteze prelungirea unui contract de asociere pentru exploatarea spațiilor comerciale încheiat anterior între CNAB și societatea unde lucra martorul.În contextul menționat mai sus, la data de 23 ianuarie 2023, inculpatul ar fi primit de la martor, sub forma unor prestări de servicii fictive, suma de 294.275 lei. În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni. Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a depus într-un cont bancar deschis de ANABI suma ce a făcut obiectul infracțiunilor și cheltuielile judiciare”, a transmis DNA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat