Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația formulată de Astrid Fodor în contradictoriu cu ANI

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis, joi, contestația formulată de primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, în contradictoriu cu Agenția Națională de Integritate și, în consecință, a dispus anularea raportului de evaluare prin care ANI constatase starea de incompatibilitate a acesteia.

Hotărârea CA Alba Iulia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competența soluționării acestuia revenind Înaltei Curți de Casație și Justiție, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instanței, Cosmin Muntean.

Considerentele care au stat la baza acestei sentințe vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată, a menționat Muntean.

Pe rolul CA Alba Iulia s-a aflat dosarul în care primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a contestat decizia prin care ANI a stabilit că aceasta s-ar fi aflat, ca viceprimar, în stare de incompatibilitate în perioada septembrie 2012 — iulie 2014.

ANI a anunțat, în decembrie 2015, că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 30 de aleși locali, între aceștia figurând și viceprimarii din timpul mandatului lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu, Virgil Popa și Astrid Fodor.

Potrivit comunicatului ANI, Astrid Cora Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar al municipiului Sibiu și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național "Samuel von Brukenthal" Sibiu.

De asemenea, potrivit sursei citate, Fodor s-a "aflat în stare de incompatibilitate și ca urmare a deținerii calității de membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014, încălcând astfel dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

2 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 Circ în PSD / Tudose îl atacă pe Dâncu, ăla îi face muci pe baronii Ciumei Roșii din Sud

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită