Curtea de Apel București, fieful Liei Savonea, a votat pentru menținerea SS! Au falsificat întrebarea pusă de Predoiu!

Curtea de Apel București, fieful Liei Savonea, a votat pentru menținerea SS! Au falsificat întrebarea pusă de Predoiu!

Curtea de Apel București, fieful Liei Savonea, a votat pentru menținerea SS! Au falsificat întrebarea pusă de Predoiu! Curtea de Apel Bucureşti, fieful Liei Savonea, preşedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi o susţinătoare fără rezerve a Secţiei Speciale, a avut parte de o experienţă aparte.

Potrivit unor magistraţi care au participat la şedinţă, pe buletinul de vot, la întrebarea despre desfiinţarea Secţiei conduse de Adina Florea, în loc de simpla desfiinţare a secţiei s-a trecut o completare și revenirea la competenţa DNA, relatează  Europa Liberă .

Preşedinta instanţei, Luminiţa Criştiu Ninu, a spus înainte de vot că e greșit formulat buletinul de vot, dar că așa ar fi scris Ministerul Justiţiei în solicitarea de consultare. La începutul adunării, verbal, președinta a precizat ca se înțelege revenirea la toate structurile de parchet care erau competente înainte.

 

Votul Curții de Apel București

Potrivit datelor oficiale, 62 de judecători au votat pentru desfiinţarea SIIJ, 75 pentru reformarea acesteia prin amendarea prevederilor legale şi 29 pentru menţinerea Secţiei în forma actuală. Astfel, Curtea de Apel Bucureşti doreşte păstrarea Secţiei Speciale, dar sub o altă formă şi reformarea acesteia.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a solicitat, printr-o scrisoare ca toţi judecătorii şi procurorii din instanţele şi parchetele din ţară să răspundă la patru întrebări privind sistemul judiciar. Întrebările lui Predoiu:

  1.  Schema de pensionare anticipata a magistratilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrarii in vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?
  2. Trecerea la completuri de 3 judecatori în apel. Considerăm pertinente aceleasi intrebari mentionate supra la pct. 1.
  3. Noul ciclu temporal de scolarizare la INM. Consideram pertinente aceleaşi întrebări menţionate supra la pct. 1.
  4. Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie. Se impune desfiinţarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi în ce sens anume?


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

3 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

4 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

5 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate