Curtea de Apel din Chișinău a anulat suspendarea decretului de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu

Curtea de Apel din Chișinău a anulat suspendarea decretului de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu

Curtea de Apel din Chișinău a anulat vineri decizia Judecătoriei Centru a capitalei prin care decretul prezidențial de retragere a cetățeniei fostului președinte al României Traian Băsescu a fost suspendat, până la soluționarea cauzei, informează sâmbătă agenția de presă MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut de către consilierul prezidențial în domeniul juridic și al relațiilor instituționale, Maxim Lebedinschi, pe o rețea de socializare. ''După cum era firesc, acțiunea ilegală a judecătoarei Viorica Puică, care a suspendat decretul președintelui Republicii Moldova privind retragerea cetățeniei domnului Traian Băsescu, a fost anulată. Urmează examinarea fondului cauzei'', a scris Lebedinschi.

Avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol, a specificat anterior pentru agenție că, în cadrul cauzei, până la data de 2 mai, pârâtul urmează să prezinte referința și probele în baza cărora a fost făcută retragerea cetățeniei. ''Ulterior, în perioada 3-12 mai, deja noi vom prezenta contraprobe, iar pe 16 mai va avea loc prima ședință de judecată'', a menționat Andrei Bivol.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat la începutul lunii ianuarie un decret privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu. Dodon a menționat atunci că 'dlui Băsescu i-a fost acordată cetățenia în mod ilegal, deoarece în cadrul procedurii au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituții, ce prevedeau că Traian Băsescu era supus urmăririi penale la mai multe capete de acuzare în România, însă a ascuns acest fapt esențial, ceea ce constituie temei de retragere a cetățeniei în baza normei legale'. Ulterior, fostul președinte al României l-a dat în judecată pe Dodon pentru că i-a retras cetățenia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...