Curtea Supremă a SUA pune capăt unui conflict între Twitter şi fostul preşedinte Trump

Curtea Supremă a SUA pune capăt unui conflict între Twitter şi fostul preşedinte Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite a pus capăt luni unui proces între fostul preşedinte Donald Trump şi reţeaua socială Twitter, apreciind că disputa este neclară, transmite Reuters.

Cea mai înaltă instanţă americană a casat sentinţa unei curţi de apel care apreciase că Trump a încălcat primul amendament la Constituţia SUA, prin blocarea criticilor pe contul său de Twitter. Judecătorii de la Curtea Supremă au refuzat să mai asculte argumentele părţilor la recurs.

Fostul preşedinte, reprezentant al Partidului Republican, şi-a încheiat mandatul la Casa Albă în ianuarie, fiind înlocuit de democratul Joe Biden. În cei patru ani la putere, el a folosit intens Twitter pentru a-şi promova agenda politică şi a-şi ataca adversarii.

În cele din urmă, Twitter a blocat contul lui Trump, la câteva zile după ce susţinători ai acestuia au ocupat în 6 ianuarie Capitoliul din Washington; revolta s-a soldat cu cinci morţi şi peste 140 de răniţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!