Curtea Supremă, vizată de un control al Inspecţiei Judiciare exact când sunt aşteptate sentinţele în marile dosare de corupţie Dragnea, Tăriceanu şi Udrea

Inspecţia Judiciară va efectua un control tematic privind dosarele de mare corupţie aflate pe rolul instanțelor judecătorești, printre care şi Înalta Curte în anul 2018, potrivit unui anunţ al instituţiei. Controlul, care vizează dosarele de mare corupţie, începe exact în perioada în care Înalta Curte urmează să dea sentinţele în câteva dosare răsunătoare, precum cele în care Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Elena Udrea sunt judecaţi pentru presupuse infracţiuni. Controlul se va încheia peste aproape un an, raportul de control urmând a fi înaintat CSM până la 19 aprilie 2019. Ca fapt divers, la numai două zile de la anunțarea unui control IJ la Tribunalul Dolj, o judecătoare l-a scos pe Vâlcov de sub control judiciar...

Verificările vor viza dosarele având ca obiect atât infracțiuni de corupție, cât și infracțiuni asimilate acestora pentru care fie inculpații sunt persoane ce ocupă funcţii de demnitate publică cum ar fi parlamentari, miniştri, secretari de stat, conducători ai autorităţilor administrative centrale, prefecţi, consilieri judeţeni etc., fie valoarea prejudiciului este mai mare de 50.000 lei, potrivit Inspecţiei Judiciare, relatează G4Media.ro.

De asemenea, vor fi avute în vedere dosarele de mare corupție aflate pe rolul instanțelor judecătorești, indiferent de stadiul procesual, inclusiv cele care, deşi nu se mai află efectiv pe rolul instanţelor de judecată, nu au fost încă soluţionate definitiv (dosare în curs de motivare a hotărârilor judecătoreşti, aflate în termenul legal de exercitare a căilor de atac sau care urmează a fi înaintate instanţei de control judiciar sau altei instanţe), precum și dosarele care sunt susceptibile de exercitarea recursului în casație.

Controlul se va realiza la toate curţile de apel şi instanţele arondate, inclusiv la instanţele militare, precum şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit anunţului postat pe Facebook de Inspecţia Judiciară.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 AUDIO „Dobitoaca dracului, retardată, îţi trag un picior în cap” / O nouă înregistrare cu primarul care şi-a fil…

3 „Frăția” polițiștilor de la Crimă Organizată cu interlopii care controlează cluburile de noapte! Dovezi stupef…

4 Mare dreptate are omul ăsta în ce scrie!

5 VIDEO „Nu vreau în România” / Sorina Săcărin a fost readoptată în SUA. Fericirea Sorinei și urmele traumei