Curvoiul care a produs zâzanie în PNL

Curvoiul care a produs zâzanie în PNL

Unul dintre motivele revoltei anti-Orban din PNL este Ionel Dancă, un personaj de o scârboșenie rară. Această cocotă masculină, care ajunsese să taie și să spânzure atât în Guvern cât și în PNL, a fost consilierul ministrului PSD Constantin Niță, dar și pilosul pentru care Ponta făcea presiuni la TVR pentru a-i obține o sinecură.

Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, este printre liberalii cei vehiculaţi cu şanse pentru funcţia de ministru al Finanţelor. Dancă a fost în ultimii ani fost consilier al unor miniştri PSD, ex-consilier al lui Dacian Cioloş şi plasat în mai multe consilii de administraţie, iar în prezent e şef al Cancelariei premierului, fiind recent ales deputat de Vrancea.

Ionel Dancă a lucrat alături de oameni din numeroase partide, fiind consilier al unor miniştri PSD, PNL, dar şi consilier al lui Dacian Cioloş, iar la un moment dat a lucrat şi pentru echipa de comunicare a USR.

Legătura lui Ionel Dancă cu lumea politică a început în anul 2013, când a fost luat consilier personal de Andrei Gerea, ministru al Economiei din partea PNL (la acel moment PNL şi PSD erau în USL). Ieşirea PNL de la guvernare nu l-a afectat fiind preluat de Constantin Niţă (PSD) în funcţia de consilier personal. Dancă a rămas alături de PSD până în aprilie 2015, fiind pentru câteva luni subordonat al lui Mihai Tudose. De altfel, surse politice au precizat pentru „Adevărul” că în perioada USL fostul premier Victor Ponta a insistat pe lângă conducerea TVR pentru o eventuală colaborare a fostului jurnalist cu televiziunea publică, dar până la urmă acesta a rămas doar consilier de miniştri.

În februarie 2016, Ionel Dancă a fost recuperat de Guvernul Cioloş, fiind angajat pe poziţia de consilier de stat al prim-ministrului Dacian Cioloş. Nu doar că a fost angajat pe funcţia de consilier personal, dar guvernarea tehnocrată l-a numit pe Ionel Dancă în Consiliul de Administraţie al Cupru Min S.A, Consiliul de Administraţie al Băiţa S.A., consilier de specialitate al Electrica Serv S.A. şi consilier de specialitate la Oltchim S.A.

După plecarea de la guvernare a tehnocraţilor Ionel Dancă a rămas alături de echipa lui Cioloş în Platforma România 100 şi a lucrat în departamentul de comunicare al celor de la USR până în octombrie 2017, când a trecut în barca liberalilor, fiind angajat ca purtător de cuvânt al partidului. Odată cu venirea la guvernare a liberalilor, Ionel Dancă a fost numit şef al Cancelariei premierului.

Ministrul Ion Ştefan l-a primit pe Ionel Dancă pe listele PNL de la Vrancea în vederea candidaturii pentru Camera Deputaţilor. Dancă a fost ales în Parlament, iar ascensiunea sa pare să nu se oprească aici, din moment ce în aceste zile a ajuns să fie vehiculat ca variantă de ministru al Finanţelor, scrie Adevărul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Pesedist către jurnalist: „Mă piș pe tine și nu numai, animalule”