CUTREMUR! Amendament LETAL pentru Justiție! Suspectul trebuie mai întâi AVERTIZAT că procurorii sunt pe urmele lui!!!

CUTREMUR! Amendament LETAL pentru Justiție! Suspectul trebuie mai întâi AVERTIZAT că procurorii sunt pe urmele lui!!!

HotNews.ro a mai identificat un amendament cu efect letal pentru anchetatori. PSD si ALDE propune modificarea articolului din Codul de Procedura Penala care se refera la “aducerea la cunostinta a calitatii de suspect”. Astfel, procurorii vor trebui sa anunte mai intai o persoana ca are calitate de suspect, altfel toate probele sunt nule. Abia dupa ce persoana este anuntata, procurorii pot strange probe, interceptari, pot face perchezitii, eventual flagrant etc. 

Amendament PSD- ALDE. Art. 307 se modifică și va avea următorul cuprins:

Aducerea la cunoștință a calității de suspect

(1) Persoanei care a dobândit calitatea de suspect i se aduc la cunoştinţă, înainte de prima sa audiere, această calitate, fapta pentru care este suspectată, cu descrierea tuturor
elementelor constitutive ale acesteia și a probelor din care rezultă săvârșirea faptei, încadrarea juridică a acesteia, drepturile procesuale prevăzute la art. 83, încheindu - se în acest sens un proces - verbal. Lipsa acestor elemente atrage nulitatea absolută a calității de suspect.

(2) Atunci când sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 305 alin. (1) și persoana față de care există bănuiala rezonabilă este cunoscută, organul de urmărire penala va aduce la cunoştinţă, de îndată, calitatea de suspect, sub sancţiunea nulităţii absolute a tuturor actelor de urmărire penală efectuate cu încălcarea acestei prevederi față de aceasta după aflarea identității persoanei.”

Explicatie. Potrivit specialistilor in drept penal consultati de HotNews.ro, daca cineva face o plangere penala si indica autorul, procurorul este obligat sa-l anunte de indata pe cel impotriva caruia s-a facut plangere penala ca are calitate de suspect. Problema aici este alineatul 2, care face imposibila strangerea de probe pana cand cel anchetat nu este suspect, in caz contrar toate probele sunt nule. Mai clar, procurorii vor putea face interceptari, perchezitii, eventual un flagrant numai dupa ce in prealabil persoana (persoanele) anchetate sunt instiintate ca au dobandit calitatea de suspect.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

3 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…