CUTREMUR! DNA anunță că a deschis DOSAR PENAL cu Dragnea în urmă cu un an! S-au cerut deja acte din Brazilia!

CUTREMUR! DNA anunță că a deschis DOSAR PENAL cu Dragnea în urmă cu un an! S-au cerut deja acte din Brazilia!

Risc Seismic

O parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata joi de RISE Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, precizeaza vineri Directia Nationala Anticoruptie, intr-un raspuns la o solicitare HotNews.ro.

"In acest dosar, constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, inceperea urmaririi penale in rem (fata de fapte) sub aspectul savarsirii unor infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei", potrivit sursei citate.

DNA mai precizeaza ca, dupa inceperea urmaririi penale in rem, au fost administrate mijloace de proba constand in audieri de martori, ridicari de documente, solicitari de relatii de la autoritatile nationale si de la autoritatile din Brazilia.

Comunicatul DNA:

Ca răspuns la solicitări primite de la reprezentanți ai mass media determinate de publicarea unei investigații jurnalistice, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției.

După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Jurnalista Ondine Ghergut a scris vineri, pe Facebook, ca a sesizat DNA cu privire la dezvaluirile jurnalistilor de la Rise privind "fluxurile financiare de sute de milioane de euro din bani publici catre filma controlata de Liviu Dragnea".

"Am sesizat DNA cu privire la dezvaluirile jurnalistilor de la Rise Project legate de fluxurile financiare de sute de milioane de euro (numai un singur contract e de 400 milioane de euro) din banii publici catre firma controlata de DRAGNEA, SC TEL DRUM SA, asa cum rezulta din nota DGIPI publicata in facsimil. Trebuie sa ne implicam direct in ce se intampla cu banii publici, adunati din taxele si impozitele noastre din ce in ce mai mari si mai multe. SIFONAREA a sute de milioane de euro din banii nostri este subiect de INTERES public", a scris aceasta.


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria