Cutremur cu magnitudinea 5,3 în Coreea de Nord, foarte posibil un nou test nuclear

Cutremur cu magnitudinea 5,3 în Coreea de Nord, foarte posibil un nou test nuclear

Risc Seismic

Este "foarte probabil" că Phenianul a procedat la al cincilea test nuclear, a afirmat vineri o sursă din cadrul guvernului sud-coreean pentru agenția Yonhap, scrie AFP.

Această afirmație a fost făcută după ce un seism cu magnitudinea 5,3 a fost detectat de institutul american de geologie (USGS) în apropierea sitului nord-coreean de teste nucleare de la Punggye-ri.

Cutremurul detectat în Coreea de Nord este o "posibilă explozie" care a avut loc vineri în jurul orelor 00.30 GMT, a transmis USGS, precizând că nu poate stabili dacă a fost o explozie nucleară.

"Posibilă explozie, situată în locul în care Coreea de Nord a declanșat în trecut explozii nucleare", a informat USGS, subliniind că explozia a avut loc la suprafață, și nu la adâncime. "Dacă într-adevăr a fost o explozie, nu putem stabili despre ce fel de explozie este vorba, nucleară sau de altă natură", a mai informat institutul american.

Sursa guvernamentală de la Seul a adăugat că "este foarte probabil să fie vorba despre un test nuclear, ținând cont de localizare și de magnitudinea cutremurului", a declarat această sursă sub acoperirea anonimatului.

Armata sud-coreeană, a indicat că analizează natura seismului.

Un analist american de la Middlebury Institute of International Studies a declarat pentru Reuters că a fost un test nuclear, al cincilea începând din ianuarie, cu o putere de 20 până la 30 de kilotone.

AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Rusia, oameni buni...